Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Nontalo

Een ingenieuze kruk waar spel, spontaniteit en duurzaamheid in harmonie zijn, gemaakt van een composteerbaar materiaal uit olijfpitten.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Nontalo — © Irene Segarra and Irene Martínez

Nontalo is een ingenieuze kruk waar spel, spontaniteit en duurzaamheid in harmonie zijn. Door zijn modulariteit en organische vorm kan de kruk worden gecombineerd tot een stoel, bank of andere figuren, afhankelijk van de creativiteit van de gebruiker.

Van afval tot product

Deze kruk is gemaakt van een sterk en duurzaam materiaal dat ook gemakkelijk composteerbaar is. Dit materiaal is gemaakt van olijfpitten en natuurlijke verbindingen die milieuvriendelijk zijn. Dit afval wordt gebruikt in de vorm van een nieuw natuurlijk hout dat gemakkelijk te vormen is. De ruwe, organische textuur creëert een natuurlijke en mediterrane sfeer.

Spontaan ontwerp

De organische en modulaire vorm van deze kruk betekent dat de structuur kan worden uitgebreid en gecombineerd tot een stoel, bank of andere abstracte vormen waarin spel, verbeelding en de behoefte van de gebruiker samenkomen. Dit slimme ontwerp maakt twee ontwerpen en zes in elkaar grijpende modules mogelijk om deze ingenieuze stoel te vormen.

Monomateriaal

Afgezien van het materiaal en de vorm wordt deze zitting uit één enkel materiaal vervaardigd, zodat er geen verbindingselementen nodig zijn. Dit vergemakkelijkt de productie en vooral de recycling en het einde van de levensduur van het product. Het resultaat is een comfortabel, zacht en warm designobject.

Nontalo — © Irene Segarra and Irene Martínez