Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Drawnscape

Gezamenlijke tentoonstelling van Siyoung Yang en Jiin Yoon.

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Drawnscape is een coleboratie tussen Jiin Yoon en Siyoung Yang.
Door middel van verschillende materiaalexperimenten verkent Drawnscape manieren van machinetechnieken en creƫert een nieuwe visuele methodologie gecombineerd met hands-on praktijk.

Door middel van materialen, verkent en creƫert Drawnscape een nieuwe visuele methodologie.

Drawnscape is een samenwerkingsproject tussen Jiin Yoon (Object Designer) en Siyoung Yang (Conceptual Designer). Door middel van verschillende materiaalexperimenten verkent Drawnscape verschillende manieren van machinetechnieken en creƫert het een nieuwe visuele methodologie.
De verzameling van metaal objecten en kledingstukken visualiseert 2D-silhouetten in 3D objecten door gebruik te maken van de metaaltekentechniek van Jiin Yoon. Ze hanteerde een plasmasnijder als een potlood en ontdekte meerdere mogelijkheden van de machinetekening.

Siyoung ontplooit Jiinā€™s expressieve visuele tekenpatronen met conceptuele kledingstukken die laten zien hoe de metaaltekentechniek een visuele gradiĆ«nten aan het lichaam en de ruimte brengt. De stoffeninstallatie, die kleding en meubels met elkaar verbindt, creeert een cognitief territorium door visuele en emotionele scheidingen in een ruimte.
Drawnscape richt zich op de onderlinge relaties tussen gereedschap en ervaring, terwijl het handtekentechnieken probeert te ontwikkelen om een nieuwe tactiele visuele ervaring te creƫren.