Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Project Sea_Chells

Project Sea_Chells, gepresenteerd door Gomi No Sensei, is een materieel onderzoek naar het opschalen van biomedische materialen naar de gebouwde omgev

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Chitosan Composite Films — © Gomi No Sensei

Op DDW22 zal Gomi No Sensi geselecteerde materiaalmonsters presenteren in hun verkenning om in het laboratorium gekweekte "parelmoer" in de gebouwde omgeving te schalen, met de nadruk op materiaaleigenschappen en gebruik aan het einde van de levensduur van het product.

Van Deep Tech tot Design Object

Project Sea_Chells is een interdisciplinaire materiaalwetenschap en architectuuronderzoek naar de materialiteit van onze gebouwde omgeving.

Gomi No Sensei Ontwikkelt productformuleringen die biomedische materialen aanpassen aan de gebouwde omgeving, met als doel bij te dragen aan zowel het creëren van innovatieve materialen als aan het einde van de levensduur van het product voor ingenieurs en materiaalontwerpers die de materialen van morgen bedenken en uitvinden.

In deze verkenning richt Gomi No Sensei zich op het proces van reverse engineering van Nacre of Parelmoer. Evenals het begrijpen van de technische materiaaleigenschappen van deze biotechnologische materialen en hun implicaties bij de productimplementatie.

Materialiteit van de gebouwde omgeving beschouwen als een levend landschap

Wat als designobjecten die vaak worden vervangen en in omloop worden gebracht, gemaakt zouden zijn van materialen die terug kunnen gaan in een natuurlijk biologisch systeem?

Wat als we bewust elementen van onze gebouwde omgeving hebben ontworpen om elke 5-20 jaar te worden vervangen?

Wat als die elementen zouden kunnen degraderen tot delen die door andere organismen kunnen worden gebruikt, zodat onze ingebouwde en biologische koolstofcycli als een continuüm zouden kunnen functioneren?

Sea_Chells voorziet ontwerpimplementatie-instructies voor architecten en ruimtelijke ontwerpers met betrekking tot de materialiteit van de gebouwde omgeving, zodat deze functioneel kan functioneren als een geïntegreerd ecosysteem, zowel in materiaalgebruik als in afval.

Nano Cellulose Films — © Gomi No Sensei

Nacre Composite. Early prototype — © Gomi No Sensei

Nacre Composite. Early prototype