Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Anatomic by Nynke Tynagel

Anatomic ontworpen door Nynke Tynagel voor designlabel inCC: in samenwerking met textielpioniers BYBORRE.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Anatomic — © Carlfried Verwaayen

Anatomic is een wandkleed en stoel in één. Ontworpen door Nynke Tynagel en door textielpioniers BYBORRE vertaald naar een extreem complex 3D-breiwerk. Het ontwerp van Nynke is gebaseerd op haar verlangen om menselijke verbindingen dieper ' dan van buiten' te verkennen. Gemaakt in een oplage van 600.

Waar kunst, design en textiel samenkomen

De wereldberoemde grafische ontwerper Nynke Tynagel en het nieuwe design-art-initiatief inCC: creëerden de baanbrekende Anatomic. Een design-art object dat nieuw terrein verkent op het gebied van materiaalgebruik en productfunctionaliteit. Nynke's gedurfde ontwerp, dat de interne werking van het menselijk lichaam weergeeft, werd vertaald door textielpioniers BYBORRE in een innovatief en zeer complex 3D-breiwerk. De grafische elementen in het ontwerp refereren naar bordspellen en educatieve posters uit haar kindertijd. Nynke zocht voor haar ontwerp inspiratie in haar wens om menselijke verbindingen te verkennen die dieper gaan dan 'de buitenkant'.

Single use is iets uit het verleden

Anatomic kan worden gebruikt als wandkleed wanneer het aan een muur wordt bevestigd met de meegeleverde muurbevestiging, evenals stoel geschikt is voor zowel binnen als buiten. De houten constructie doet dienst als frame voor het kunstwerk en als onderstel van de stoel. De dubbele functionaliteit was een bewuste keuze van inCC: gedreven door hun missie om meer te maken met minder.

Limited design edition

Anatomic is handgemaakt in Nederland met gerecycled PES en gecertificeerd Nederlands eikenhout van Staatsbosbeheer. De gelimiteerde oplage van 600 is genummerd. U bent van harte uitgenodigd om uw Anatomic online te reserveren op in-cc.co.

Anatomic — © Verne Photography

Anatomic — © Carlfried Verwaayen

Detail of 3D knit — © Carlfried Verwaayen

Limited numbered edition of 600