Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) InoAcademy by Vilnius Academy of Arts

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Jewellery collection Reload by Ieva Laskeviciute

Ontwerpers van de Kunstacademie Vilnius in Litouwen experimenteren met nieuwe
materialen uit algen, voedselafval, eierschalen, glazuur van de assen van een
energiecentrale en ongesorteerd glasafval. Het materiaalonderzoek is onderdeel van de
InoAcademy, een project om het ondernemerschap.

"Inoacademy van Vilnius Kunstacademie"

Het project Inoacademy presenteert werken van jonge ontwerpondernemers van de kunstacademie van Vilnius (Litouwen). Het doel van het project is de ondernemerschapscultuur aan de onderwijsinstelling aanzienlijk te versterken, onderzoekers erbij te betrekken en O&O-producten voor te bereiden op commercialisering. Welkom bij de verkenning van nieuwe materialen uit algen, voedselafval, eierschalen, keramiekglazuur uit slakken van warmtekrachtcentrales en ongesorteerd glasafval of 3D-technologie voor de reconstructie van keramische ovens.

Projecten van Ieva Laskeviciute, Airidas Skublickas en Rokas Dovydenas

Juwelen collectie Reloaded van Ieva Laskeviciute

De sieraden collectie analyseert de relatie tussen de carbonaat-klasse mineralen calciet, aragoniet, dolomiet en kippeneierschalen. De chemische samenstelling van deze mineralen komt bijna perfect overeen met die van eierschalen die in de meeste huishoudens worden aangetroffen. De eierschaal bestaat bijna volledig uit calcium- en magnesiumcarbonaat, en de chemische samenstelling van de geselecteerde carbonaat-klasse mineralen wordt gedomineerd door dit specifieke anorganische zout. Er worden sieraden gemaakt met deze nieuwe milieuvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke stenen die een zero-waste beleid bevorderen en zo een substituut worden voor edelstenen in sieraden en design.

Cinivitro door Airidas Skublickas

Cinivitro is een experimenteel materiaal gemaakt van slakken van warmtekracht centrales en ongesorteer


Cinivitro is een experimenteel materiaal gemaakt van slakken van warmtekracht centrales en ongesorteerd glasafval. Er is een enorm potentieel om het te gebruiken voor massaproductie - van beschermende coatings voor oppervlakken, zoals email voor metaal of glazuur voor keramiek, tot de productie van keramische massa's.

3D-technologie voor keramische ovenreconstructie door Rokas Dovydenas

Een complex systeem dat helpt om oventegels op een duurzamere en minder dure manier te herstellen. Met behulp van de 3D-keramiekscan- en printtechnologie wordt de productie van materiaalmatrijzen minder ingewikkeld, zijn er minder defecten en wordt de opslag geminimaliseerd. Dit is een prachtige oplossing voor musea en particuliere woningen met oude keramische ovens.

Rokas DovydÄ—nas at his studio

A piece from Rokas DovydÄ—nas ceramic collection

Cinivitro by Airidas Skublickas

Jewellery collection Reload by Ieva Laskeviciute