Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Tiny Friends

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Presentation at OBJECT Rotterdam 2022 — © Pierre Banoori

Met de presentatie van 2 projecten, Tiny Friends en 24hrs; uniek ontworpen miniatuurstoelen van keramiek en analoge klokken, wil Sunwoo Jung de beelden van het landschap dat zij voelt en verbeeldt, delen in tastbare taal.

Tiny Friends is een collectie keramische miniatuurstoelen die in aantal toenemen.

Tiny Friends is een collectie keramische miniatuurstoelen die in aantal toenemen. De werkwijze van Sunwoo Jung bij het maken van miniatuur stoelsculpturen is vergelijkbaar met het naaien van kledingstukken. Bij de constructie van deze miniatuurstoelen van keramiek is een vergelijkbare werkwijze gevolgd als bij het naaien van kledingstukken uit platte stof door het knippen en verbinden van de patroondelen tot kledingstukken die een menselijk lichaam dragen.

Er zijn bepaalde patronen in de vorm van een stoel, net zoals bij het maken van kleren. Poten die het menselijk lichaam ondersteunen brengen het omhoog vanaf de vloer, een platte of holle bovenkant waar het lichaamsdeel raakt, en eventueel de rugleuningen en armleuningen.

Klei als massa wordt plat gemaakt tot een papierachtige toestand door het te pletten en te rollen, dan krijgt het geleidelijk weer volume door het vrij in stukken te snijden en ze met improvisatie in elkaar te passen. Ze voelt de klei als materiaal lichamelijk aan, het komt en gaat in zowel vlakke als vaste ruimte, het volume opbouwend naar een onbekende richting.

Tiny chairs zijn een opeenstapeling van expressie gebaseerd op haar alledaagse emoties.

Sinds de COVID-19 lockdown begon, was het moeilijk om aan grote sculpturen te werken in een afgelegen situatie, dus begon het natuurlijk als een klein werk dat thuis kan worden gedaan, wat sindsdien is doorgegaan. Eerder dan stoelen als een functioneel instrument, spelen ze als een opeenstapeling van expressie met verschillende vormen, kleuren en oppervlakken gebaseerd op haar alledaagse emoties.

Ze besloot elk stuk naar haar vrienden te noemen, omdat ze op een bepaalde manier dacht dat ze een nieuw soort object zijn, alsof ze hun eigen identiteit hebben, in plaats van de enkele functie van de stoel.

Presentation at OBJECT Rotterdam 2022 — © Pierre Banoori

Presentation at OBJECT Rotterdam 2022 — © Pierre Banoori

Presentation at OBJECT Rotterdam 2022 — © Almicheal Fraay

Presentation at OBJECT Rotterdam 2022 — © Jae Pil Eun