Zoeken

Sluit zoeken
Remastered Art

(Archief) Remastered Art

‘A New Season’ en ‘Covered’

Dit project was onderdeel van DDW 2022
A New Season 40x30 egg tempera on plexiglass

Door een oud schilderij of portret te "remasteren" wordt het leven van dit oude stuk op een innovatieve en duurzame manier verlengd. Oude schilderijen, die door wisselende waardering en smaakverandering op zolder zijn opgeborgen, krijgen nu een tweede leven!

Nieuwe seizoenen geven aan kunstwerken

Het is een mooie uitdaging mee te werken aan het project Remastered Art (onderdeel van kunstplatform Swop Art). In mijn werk staat de natuur centraal en daarom heb ik gekozen voor landschappen.
Ik heb de schilderijen eerst ontdaan van hun lijsten. Daarmee verloren zij letterlijk en figuurlijk al heel wat stof. Na met verschillende ideeën te hebben gespeeld, heb ik gekozen voor een schildering op plexiglas. Het afgelopen jaar heb ik schilderingen op plexiglas gemaakt die worden gepresenteerd in een RVS frame. Met het gebruik van plexiglas in dit project, sluit mijn bijdrage voor Remastered Art goed aan bij mijn eigen werk.
De schildering op plexiglas voegt een nieuwe laag toe aan het bestaande werk. Door deze op afstand te bevestigen werpt het een schaduw op het oorspronkelijke doek en dat creëert een verrassend driedimensionaal effect. Aan het oude, stoffige werk wordt met deze ingreep een heel nieuw seizoen toegevoegd.

Covered 40x100 egg tempera on plexiglass

Covered, detail

Andere deelnemers

Remastered Art

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Remastered Art