Zoeken

Sluit zoeken
Remastered Art

(Archief) Remastered Art

Delftsblauw Upcycle

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Ingredients label

Door een oud Delftsblauw bord te "remasteren" wordt de levensduur van dit stuk op een innovatieve en duurzame manier verlengd. Oude Delftsblauwe borden, die normaal gesproken bij je opa en oma aan de muur hangen of door smaakverandering worden opgeborgen, krijgen nu een tweede leven!

De huidige tijd vraagt ook ons ontwerpers om met materialen die we gebruiken, bewust om te gaan.

Met dit gegeven als uitgangspunt bewerk ik oude Delftsblauw borden. Het zijn vaak replica’s of borden die in de 20e eeuw in grote aantallen of seriematig geproduceerd werden en gretig aftrek vonden tijdens de hoogtij dagen van Delftsblauw. Iedereen kent in zijn familie wel iemand die een aantal Delftsblauwe borden aan de muur heeft hangen. Echter spreken deze borden niet meer tot de verbeelding en worden ze vaak opgeruimd.
Voor dit project breng ik op die bestaande borden een tweede laag aan waarbij de compositie op dat bord verlegd wordt en het een teken van upcycling krijgt maar ook meteen geactualiseerd wordt: want zelfs de "ingredienten" van het aardewerk worden vermeldt. Daarnaast worden de wandborden fysiek op een aardewerken voet gemonteerd waarbij de functie verandert: van wandbord naar fruitschaal of taartplateau. Met een knipoog: door upcycling van Delftsblauw wordt het weer opnieuw op een voetstuk geplaatst.

example of a remastered Delftblue plate

Andere deelnemers

Remastered Art

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Remastered Art