Lokale voedselproductie kan een stad veerkrachtiger maken en ruimte scheppen voor sociale interactie tussen allerlei achtergronden en culturen, wat leidt tot een sterker gemeenschapsgevoel. Een verscheidenheid aan voorstellen laten zien over hoe we landbouw en de stad bij elkaar brengen.
Een project van Bram de Vos, in samenwerking met Jonas Görgen.
Wij laten een aantal verschillende landbouwmethoden zien en mogelijke oplossingen om lokale voedselverspilling tegen te gaan. Wij geloven dat er behoefte is aan de ontwikkeling van uitgebreide en visionaire scenario's die antwoorden geven op de vraag hoe we duurzamer kunnen leven. Hoewel iedereen het erover eens is dat de wereldwijde uitstoot moet worden teruggedrongen, bijvoorbeeld via het akkoord van Parijs, is het niet duidelijk hoe we dit op macroniveau kunnen bereiken. Nu steeds meer mensen in steden gaan wonen, is het duidelijk dat er enorme kansen liggen voor impact volle oplossingen.
Een relatie is altijd geven en nemen. In een lokale economie is er een dynamiek waarbij consumenten en producenten met elkaar in gesprek zijn. Dit creëert wederzijdse voordelen en een algemeen positief effect op de leefomgeving die beide partijen delen. Lokale voedselproductie kan een stad efficiënter en groener maken, maar we kunnen ook socialer worden en een gelijkwaardige zone creëren waar jong/volwassen, rijk/arm en een verscheidenheid aan culturen elkaar kunnen ontmoeten en de stad als een gemeenschap opnieuw vorm kunnen geven.