Zoeken

Sluit zoeken
DUO-TOON-MEUBELOBJECTEN

(Archief) Kulisi

Co-productie van Frida van der Poel & Mariëtte Wolbert

Dit project was onderdeel van DDW 2022
'Kulisi' kamerscherm — © Dennis A-Tjak

Dit innovatieve scherm voldoet zowel huiselijk als in de werksfeer, bijvoorbeeld op kantoor. Het Kamerscherm ‘Kulisi’ is zodanig ontworpen dat het overal zelfstandig te plaatsen is. Het werkt als ruimteverdeler.
Visueel en akoestisch maakt het ruimtes klein, behaaglijk en intiem. Het creëert rust.

Bijzondere eigenschappen

In het KULISI kamerscherm wordt wolvilt dubbellaags toegepast met aan iedere zijde, door Mariëtte ontworpen, een ander patroon en kleur. Dit is niet eerder op deze wijze toegepast. De speciale lasertechniek creëert een structuur in een half doorzichtig patroon. Er ontstaat een tweezijdige coulissewerking. Wolvilt is brandwerend, vochtregulerend, duurzaam en geluiddempend.
Het door Frida ontworpen raamwerk van het kamerscherm is gemaakt van zilveresdoorn. Deze bomen zijn na de tweede wereldoorlog geschonken aan de stad Leiden door Canada. In 2011 werd dit wederopbouwhout gekapt. De Leidse houtzaagmolen ‘de Heesterboom’ heeft de bomen gezaagd op de wind. En in de werkplaats wordt het hout verwerkt naar een meubelobject.
Het ontwerpen van de patronen en het laseren van het dubbellaags textielvilt zijn ook in Nederland gemaakt. Duurzaam en lokaal.
Uiteraard zijn verschillende combinaties in viltstructuren, kleuren en houtsoort op aanvraag mogelijk.

De makers| ontwerpers

Frida van der Poel is een zelfproducerend meubelontwerper en beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan het Meubileringscollege te Amsterdam en voornamelijk werkend met hout.
In haar werkplaats houdt zich bezig met interieurprojecten en meubelobjecten, de schetsontwerpen paren sculptuur aan functionaliteit.
Belangrijke elementen zijn perspectief en plasticiteit.Soliditeit en speelsheid (functie en drama) combineren zich in het meubelobject.

Mariëtte Wolbert, afgestudeerd aan de Design Academy, is een designer die vanuit een onderzoekende, nieuwsgierige en open attitude zoekt naar het best passende ontwerp. Ze heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van textiel en heeft zich met name toegelegd op interieur. Haar ontwerpen hebben een herkenbare signatuur en de combinatie van hoogwaardige materiaalkeuze, technische kennis, heldere vormentaal en een vleugje lichtheid en humor maken haar werk geliefd. Zelf omschrijft ze deze speciale kwaliteit als de vijf “L’s”: ‘Lekker’, ‘Licht’, ‘Logisch’, ‘Luxe’ en met een ‘Lach’.

Hun werk heeft internationaal hun weg over de wereld gevonden

'Kulisi' kamerscherm — © Dennis A-Tjak

Andere deelnemers

DUO-TOON-MEUBELOBJECTEN

Vorige Volgende

Andere deelnemers

DUO-TOON-MEUBELOBJECTEN