Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) IN DE VOLLE GROND - Aanvullend programma

Eindhoven groeit en gaat de hoogte in. Dat is ook van invloed op de grond onder onze voeten. Hoe leggen we de fundering voor een bloeiende toekomst?

Dit project was onderdeel van DDW 2022
IN DE VOLLE GROND — © fffunction.studio

Bij de expositie IN DE VOLLE GROND organiseert gemeente Eindhoven een verdiepend programma met het project ‘Bouwstenen Ondergrond’. Verschillende experts en belanghebbenden worden uitgenodigd samen na te denken over een slimme, vernieuwende inrichting van de grond onder onze voeten.

Ruimte onder het maaiveld

Eindhoven barst van de toekomstplannen en moet tegelijk omgaan met allerlei grote actuele vraagstukken. Energietransitie en klimaatadaptatie, maar ook drinkwatervoorziening en duurzame mobiliteit claimen ruimte in een (over)volle bodem. De ondergrondse drukte vormt een van de belangrijkste uitdagingen voor de stad.

Vruchtbaar fundament

Hoe creëren we een vruchtbare bodem voor een groeiende én bloeiende stad? Tijdens Dutch Design Week gaan experts en belanghebbenden met deze vragen aan de slag. Professionals uit de elektriciteits- en gasvoorziening, architecten en archeologen, stedenbouwkundigen en beleidsmakers zoeken naar nieuwe perspectieven op een vruchtbaar fundament. Samen onderzoeken ze nieuwe manieren van samenwerken en het nemen van gedeelde verantwoordelijkheid.

Onderzoekende benadering

De workshops worden door de professionals van morgenmakers ontwikkeld en gefaciliteerd. Zij stimuleren in het programma een onderzoekende benadering van de onderliggende vraagstukken.

IN DE VOLLE GROND
Dutch Design Week
22-30 oktober 2022
Eindhoven

Verdiepend programma
Maandag 24 t/m zaterdag 29 oktober
09.00 tot 12.00 uur

Microlab
Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven
www.microlab.nl

Expositie
Onder de leidingen (Yksi)
Torenallee 22-04
5617 BD Eindhoven



Partners:
Hurkmans Groep, Circet Nederland, Enexis, Ennatuurlijk, Boomrooierij Weijtmans,
Brabant Water, VolkerWessels Telecom

Credits:
Artdirection en vormgeving: fffunction studio
Expositieontwerp: Envisions
Creatief manager: Marlon van Schellebeek
Social design: morgenmakers
Teksten: ALTH
Sound design: Albert van Abbe en Ricky van Broekhoven