Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

(Archief) Pee to Tree

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Circular Sanitation Hub - SEMiLLA Sanitation

Van den Berk Boomkwekerijen i.s.m. SEMiLLA Sanitation

SEMiLLA Sanitation

Plassen tegen een boom krijgt een heel andere betekenis met deze installatie van Van den Berk Boomkwekerijen in samenwerking met SEMiLLA Sanitation. Bezoekers aan Embassy of Water kunnen in een vrouwenurinoir een bijdrage leveren aan de bemesting van twee moeraseiken (Quercus palustris). Een volledig circulair proces dat water bespaart en planten voedt.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? Het urinoir vangt urine op, dat wordt behandeld, zodat er minder ammoniak ontstaat. Vervolgens gaat de urine een vacuümverdamper in. Deze verdampt 80 tot 90% van het water. Dit verdampte water laten ze weer neerslaan, het bevat echter dan nog wel een klein beetje stikstof en micronutriënten. Het water met stikstof en micronutriënten (meststof) wordt aan de bomen gegeven. De bomen groeien hiervan, maar werken tegelijkertijd als filter. De stikstofresten in het water zijn namelijk door de boom gefilterd, en het water verdampt opnieuw. De boom wordt gevoed, maar de boom zuivert ook. Een mooi circulair proces.

Van den Berk Boomkwekerijen

Onder de noemer TREEVOLUTION werkt Van den Berk Boomkwekerijen aan bomen voor de toekomst. Ze onderzoeken onder andere hoe we meer profijt kunnen hebben van groen in een snel veranderende wereld. SEMiLLA Sanitation zet plas en poep om in schoon water en meststoffen in circulaire Sanitation Hubs.

Andere deelnemers

Embassy of Water

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Water