Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

(Archief) A voice for the Meuse

Rosalie Oomen in samenwerking met Rijkswaterstaat

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Hoe kunnen we de Maas een stem geven in de politieke besluitvorming van Rijkswaterstaat door data van geselecteerde sleutelsoorten te visualiseren?

Een stem voor de Maas

Dit TU/e master afstudeerproject van Rosalie Oomen is ontwikkeld in samenwerking met Rijkswaterstaat voor het landelijke programma Programmatische Aanpak Grote Wateren. PAGW is een visionaire aanpak om in 2050 in Nederland robuuste en veerkrachtige ecosystemen rond de rivieren te creƫren.

Het project is een samensmelting van een praktisch landelijk politiek programma en het boek ā€˜Staying with the Troubleā€™ van Donna J. Haraway. De filosofie die zij beschrijft komt ook terug in de internationale Rights of Nature-beweging waar natuurentiteiten zoals rivieren een stem krijgen om voor zichzelf te spreken.

Om de Maas een stem te geven zijn twee kaarten (datavisualisaties) ontworpen. EƩn kaart toont belangrijke ecologische gegevens die potentiƫle plekken definiƫren om meer natuur te creƫren om de biodiversiteit rond de Maas te vergroten. De andere kaart toont gegevens van de betrokken menselijke belanghebbenden bij PAGW. Door deze twee kaarten naast elkaar te plaatsen, kan kritisch worden gekeken naar het doel van Rijkswaterstaat om natuur meer prioriteit te geven. Dus Rijkswaterstaat, naar welke stem(men) ga jij luisteren tijdens de politieke besluitvorming?

Andere deelnemers

Embassy of Water

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Water