Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Spin Off / Sustainability of Traditions

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Fashiondesigner Dide Hello / "Witte Wieven" — © Fotograaf Thom Werker / KW1C

Studenten van verschillende opleidingen van het Koning Willem I werken samen met externe opdrachtgevers. In de ontwerpprocessen staan duurzaamheid en tradities centraal, vertaald naar interactieve presentaties en performances in de Heuvel.

Lokaal produceren

Studenten Meubeldesign deden onderzoek naar het produceren met lokale en duurzame materialen. Denk aan het populierenhout langs de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Hierbij is het proces even belangrijk als het eindproduct. Vroegere werden meubels gemaakt van lokale materialen. Door de globalisering komen de materialen van ver en is de productie wereldwijd. Nu gaan we weer terug naar lokaal produceren, waarbij duurzaamheid de trigger is.

Maatschappelijk vraagstuk

Studenten van de opleiding Creatief werken met externe opdrachtgevers aan een maatschappelijk vraagstuk. Voor een school in Malawi ontwikkelden de studenten een gezamenlijk concept dat de toekomst van de school waarborgt. Denk hierbij aan onderwijsmateriaal en PR- materiaal. In de traditionele westerse lesboeken herkennen de kinderen in Malawi zich niet.

Het nieuwe heiligdom

De opleiding Artiest werkt samen met een designstudio. Vanuit het thema 'traditie' dachten de studenten na over het geloof van nu. Vroeger geloofden we allemaal in een God en sloten we ons aan bij de kerk. In de kerk waren er dan momenten van bezinning, vertragen en reflectie. Tegenwoordig is de mens zelf God en moeten we zelf op zoek naar die momenten: op zoek naar het nieuwe heiligdom. In een interactieve installatie gaan studenten samen met het publiek dit nieuwe heiligdom uitoefenen.

Play video

Fotograaf Max van Dijk / Documentaire "Jo de Roy" — © Max van Dijk / KW1C

Meubeldesigner Mark Fonken / "Lokaal" — © Fotografie Mark Fonken /KW1C

St Jan Kazuivel Fashionshow — © Fotografie Marjolein van Woerden / KW1C

Meubeldesigner Marjolein van Woerden / "Lokaal"