Zoeken

Sluit zoeken

DDW tickets

Dutch Design Week bedankt alle bezoekers en we hopen je volgend jaar weer te zien. Early Bird tickets voor Dutch Design Week 2024 zullen hoogstwaarschijnlijk beschikbaar zijn vanaf mei 2024. Alle verdere informatie op deze pagina betreft Dutch Design Week 2023.

DDW23 tickets
Log in op je account
Ga verder als gast
Wat kun je met een DDW ticket?

Tijdens DDW zijn presentaties van ontwerpers en designers te zien op meer dan 100 locaties in Eindhoven. Een DDW ticket wissel je eenmalig in voor een DDW polsbandje. Dit polsbandje biedt je 9 dagen toegang tot:

● Klokgebouw
● Microlab Hall
● Graduation Show Design Academy Eindhoven @ Heuvel
● Van Abbemuseum: The Space Between Us & Dwarsverbanden
● Sectie-C
● Dutch Invertuals
● Kazerne – Home of Design
● New Order of Fashion Lab
● Philips Museum
● Evoluon

Alle andere DDW-locaties zijn gratis te bezoeken.

Met een DDW polsbandje rijd je bovendien gratis mee met een van de Renault Design Rides. Meer informatie over de Renault Design Rides vind je hier.

Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar DDW. Kinderen van 12 jaar en ouder betalen het studententarief of kunnen met hun ouder(s)/begeleider(s) een family ticket aanschaffen. 

 

Wat kost een DDW ticket?

  Online Aan de deur
DDW regular ticket € 24,50 (incl. btw & servicekosten) € 28,00 p.p.
DDW ticket student
(12-17 jaar of in het bezit van een school- of studiepas)
€ 15,00 (incl. btw & servicekosten) € 18,50 p.p.
DDW PRO ticket € 170,00 (incl. btw & servicekosten) Enkel online verkrijgbaar
DDW familie ticket
(max. 5 personen waarvan max. 2 volwassenen)
Niet online verkrijgbaar € 62,50 p.s.
Kinderen tot en met 11 jaar Gratis Gratis

 

Vraag & antwoord

Waar wissel ik mijn e-ticket om voor een polsbandje of waar koop ik een ticket aan de deur?

Het DDW ticket wissel je eenmalig om tegen een persoonsgebonden polsbandje. Dat kan op de volgende locaties:

Locatie DDW ticket (regulier / student / CJP) DDW PRO ticket
Klokgebouw Ja Ja
Microlab Hall Ja Nee
DDW Ticketsale Location - Heuvel entree de Markt Ja Nee
Sectie-C Ja Nee
Station Eindhoven Centraal Ja Ja
Van Abbemuseum Ja Nee
Evoluon Ja Nee

Het is niet mogelijk een polsbandje op te halen voor iemand anders. Het polsbandje is geldig zodra het om je pols zit. Dat is van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober je toegangsbewijs. Eenmaal je polsbandje afgedaan, is het niet meer geldig voor DDW.

Ticketverkoop aan de deur
Op de bovenstaande locaties is het ook mogelijk om een ticket aan de deur te kopen. Dit kan alleen via pin of creditcard, het is niet mogelijk om contant te betalen. Let op, het aanschaffen van een ticket aan de deur kan enkel tegen een meerprijs van €3,50 per ticket. Het familie ticket wordt enkel aan de deur aangeboden tegen een vaste prijs van €62,50. Je dient het ticket met je hele gezin persoonlijk op te halen aan de kassa. 

Welke extra’s krijg je bij het DDW PRO ticket?

Het PRO ticket biedt, naast negen dagen toegang tot DDW23, de volgende extra’s:

  • Toegang tot de lancering van de DDW Business Club bij Fifth NRE
  • DDW Discovery Tour Strijp-S.
  • Vrije toegang tot één interCHANGES en op alle overige interCHANGES geldt een korting van 20%.
  • Een gratis DDW fiets gedurende negen dagen.
  • Toegang tot de DDW Business Lounge en alle faciliteiten van de lounge. 
  • Speciale kortingsacties op hotelovernachtingen in Eindhoven.
  • Whatsapp service voor snelle vraag- en antwoord.
  • Persoonlijke berichtgeving met informatie over jouw bezoek aan DDW.
  • DDW tote bag en pin. 

Na aanschaf van jouw DDW PRO ticket ontvang je van ons een bevestigingsmail met meer informatie. In deze mail vind je verschillende links om de PRO extra’s te kunnen verzilveren, zoals het plaatsen van reserveringen voor jouw DDW fiets, de tour, interCHANGES en andere evenementen die je wilt bezoeken. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via tickets@dutchdesignfoundation.com.

Hier vind je alle informatie omtrent DDW PRO tickets en de extra's.

Kan ik ook alleen een ticket voor het Klokgebouw kopen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om losse tickets voor het Klokgebouw, Microlab Hall, Graduation Show Design Academy Eindhoven - Heuvel, Van Abbemuseum, Evoluon of Sectie-C te kopen. Het is wel mogelijk om dagtickets te kopen voor: Kazerne (€5,-), Dutch Invertuals (€ 5,-), New Order of Fashion Lab (€2,50) of Philips Museum (€11,-).

Ik wil DDW maar één dag bezoeken. Is er ook een dagticket?

Het DDW ticket heeft het tarief van een dagticket. Maar er is zoveel te zien! Wij vinden dan ook dat je DDW niet in één dag kunt bezoeken. Daarom geven we bezoekers de mogelijkheid om zo vaak terug te komen als ze zelf willen. Zolang je het polsbandje om houdt, kun je negen dagen genieten van DDW voor de prijs van één dagticket. Let op: eenmaal je bandje geknipt, verleent deze je geen toegang meer tot Dutch Design Week.

Ik wil DDW bezoeken met een bedrijf of organisatie, waar kan ik tickets bestellen?

Wil je tickets bestellen als bedrijf of organisatie?


Meer informatie

Ik wil DDW bezoeken met een school of onderwijsinstelling, waar kan ik tickets bestellen?

Wil je tickets kopen als school of opleidingsinstituut?

Meer informatie

Zijn er NS-combitickets verkrijgbaar voor DDW23?

Ja, ook dit jaar kan je gebruikmaken van het combiticket met NS. Kom je met de trein naar DDW? Koop dan je ticket via de Spoordeelwinkel van NS. Kom je met de trein vanuit de regio Eindhoven? Kijk dan naar het speciale regio-tarief van toepassing op het NS-combiticket.

Zijn er tickets met korting beschikbaar?

Dit jaar kun je in de eerste week van september jouw DDW ticket aanschaffen voor dezelfde prijs als in 2022. Let op: het gaat hier om een gelimiteerd aantal tickets, dus wees er snel bij! In de periode 1 tot en met 10 september koop je het Regular ticket voor €23,-. Het student ticket verhogen we überhaupt niet in prijs. Wij vinden dat studenten altijd voor een gunstig tarief DDW kunnen bezoeken. 

Is er speciale korting voor 65+ers, CJP-pashouders of voor Museumkaarthouders?

Nee, DDW biedt geen kortingen voor 65+ers, Museumkaarthouders of We Are Public-pashouders. Er is enkel korting voor studenten en kinderen van 12 tot 18 jaar. Heb je een CJP-pas? Dan kan je voor het CJP-tarief een DDW ticket kopen via de website van CJP.

Wanneer ik online een ticket koop, kan ik hiervan een btw-factuur ontvangen?

Ja, in de bevestigingsmail vind je een knop waar je je btw-factuur zelf kunt downloaden. Gegevens die hierop staan vermeld kunnen wij na aanschaf van het ticket niet meer voor je aanpassen.

Ik heb tickets op factuur besteld, waar haal ik de polsbandjes op?

Polsbandjes die bedrijven of scholen op factuur hebben besteld, haal je vooraf op bij het kantoor van DDW, tenzij anders afgesproken. Het adres is: Torenallee 22-08. Scholen die hebben afgesproken om polsbandjes op te halen bij het pick-up point in het Klokgebouw, kunnen daar terecht tijdens de openingstijden van DDW (11:00 tot 18:00 uur). We vragen grote groepen vriendelijk om 1 persoon de bandjes op te laten halen, en ze vervolgens buiten te verdelen onder de groep. Dit om opstoppingen in de entree te voorkomen.

Kan ik Dutch Design Week bezoeken met een ondersteuner?

Ja, het is mogelijk om voor één ondersteuner een gratis DDW polsbandje op te halen. Dit kan bij de ticket verkoop locaties van het Klokgebouw, Microlab Hall, Sectie-C en bij DDW-kaartautomaten - Centraal Station, Heuvel Galerie, Evoluon of bij het van Abbemuseum. We hopen hiermee iedereen te verwelkomen op Dutch Design Week.

Mag ik naar buiten en weer naar binnen gaan?

Ja, zolang je het polsbandje draagt kun je locaties in en uit. Houd er wel rekening mee dat het onverwachts druk kan worden op sommige locaties. Dat betekent dat je (opnieuw) in de rij moet staan.

Zijn er dit jaar DDW tours waarvoor ik een kaartje kan kopen?

Nee, helaas zijn er dit jaar geen individuele tours waarvoor je een kaartje kan kopen. We willen dit in een volgend jaar wel weer terug laten komen. Er zijn op dit moment alleen zakelijke tours te boeken. Check ddw.nl/tours voor informatie over zakelijke tours.

Waar kan ik vragen stellen over betaal- en bestelproblemen?

Wanneer je vragen hebt over het DDW ticket kan je hier terecht met vragen. Bijvoorbeeld wanneer je het e-ticket niet goed hebt ontvangen.

Wat moet ik doen wanneer ik geen polsbandje kan dragen 9 dagen lang?

Je komt mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke pas:
Maak je meerdere dagen gebruik van je DDW-polsbandje, maar kun je deze (alleen om zwaarwegende redenen, zoals een specifiek beroep of een ziekenhuisopname) niet al die tijd aanhouden? Dan biedt DDW als service een persoonlijke pas aan. Bij de servicebalies van het Klokgebouw en Station Eindhoven Centraal kun je een polsbandje omwisselen voor een persoonlijke pas. De pas is persoonsgebonden en vervangt na uitgifte het polsbandje. Omdat het aanmaken van de persoonlijke pas een duur en tijdrovend proces is en dient als uitzondering op het reguliere ticketsysteem, vragen we hiervoor een vergoeding van €1,- per pas. 

Let op: het aanmaken van een persoonlijke pas kan alleen wanneer je het polsbandje nog om hebt. Je wisselt dus eerst je e-ticket in of schaft een ticket aan bij de kassa, voordat we een pas voor je aanmaken. Vraag daarom je pas direct of zo snel mogelijk aan na ontvangst van je polsbandje. Ook hier geldt: als het polsbandje doorgeknipt is, verliest het zijn geldigheid en is het niet meer mogelijk een vervangende pas te maken. Laat alleen de servicemedewerker het polsbandje voor je afknippen. 


Helaas kunnen we niet aan alle verzoeken voor het omruilen van een polsbandje voor een pas voldoen. De beslissing van de servicemedewerker is bindend.

Wat moet ik doen als ik omwille van geldnood niet in staat ben om een ticket te kopen?

Dan kan je je aanmelden via de website van Cultuur Inclusief.

Cultuur Inclusief beheert een beperkt aantal kortingsbonnen voor DDW23. Via de website van Cultuur Inclusief kan je lezen hoe je in aanmerking kan komen voor korting. De organisatie van DDW zorgt voor de beschikbaarstelling van de tickets en heeft geen inspraak in de verdeling van de kortingsbonnen. Voor meer informatie kan je terecht bij de organisatie Cultuur Inclusief. 

Waar kan ik het antwoord vinden op mijn andere vragen omtrent DDW?

De antwoorden op al je andere vragen omtrent DDW vind je op de bezoekers-pagina of in de bezoekers-FAQ.

Waar kan ik de voorwaarden vinden omtrent DDW tickets?

De voorwaarden omtrent de tickets en toegang vind je hier