Zoeken

Sluit zoeken

DDW Tickets

DDW Bezoeken? Een DDW-ticket biedt je 9 dagen onbeperkt toegang tot de betaalde DDW-locaties.

DDW tickets
Log in op je account
Ga verder als gast
Wat kun je met een DDW-ticket?

Tijdens DDW zijn presentaties van ontwerpers en designers te zien op meer dan 100 locaties in Eindhoven. Een DDW-ticket wissel je eenmalig in voor een DDW-polsbandje. Dit polsbandje bied je 9 dagen toegang tot:

 • Klokgebouw
 • Things that Matter @ Microlab Hall
 • Design Academy Eindhoven Graduation Show 2022 @Microtuin
 • Van Abbemuseum - designcollectie Lidewij Edelkoort
 • Sectie-C
 • Dutch Invertuals
 • Kazerne - Home of Design
 • New Order of Fashion Lab
 • Philips Museum
 • TAC - Temporary Art Center

Alle andere DDW-locaties zijn gratis te bezoeken.

Met een DDW-bandje rijd je bovendien gratis mee met een van de MINI Design Rides. Meer informatie over de MINI Design Rides vind je verderop in deze FAQ.

Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar DDW.

 

Wat kost een DDW-ticket?

  Online Aan de deur
DDW Ticket € 23,00 (incl. btw & servicekosten) € 26,50 p.p.
DDW Ticket Student / Kind
(12-17 jaar)
€ 15,00 (incl. btw & servicekosten) € 18,50 p.p.
DDW Pro Ticket € 150,00 (incl. btw & servicekosten) Enkel online verkrijgbaar
DDW Familieticket
(max. 5 personen waarvan max. 2 volwassenen)
Niet online verkrijgbaar € 57,50 p.s.
Kinderen tot en met 11 jaar Gratis Gratis

Openingstijden DDW

DDW is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00. Met uitzondering van Sectie-C, Sectie-C is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00. Design Academy Eindhoven @Microtuin is op de eerste zaterdag (22 oktober) geopend van 13.00 tot 18.00 en alle andere dagen van 11.00 tot 18.00. Openingstijden zijn ook te vinden bij de programma onderdelen op de website. Controleer dit voor je bezoek aan DDW, om teleurstelling te voorkomen.

Vraag & antwoord

Welke extra’s krijg je bij het DDW Pro Ticket?

Als je een DDW Pro Ticket aanschaft, krijg je toegang tot alle DDW locaties én de volgende extra’s:

 • Gratis gebruik van een fiets. Let op: deze moet je wel apart reserveren na aanschaf van een DDW Pro Ticket, informatie hierover ontvang je per email.
 • Vrije toegang tot één DDW Talk.
 • Alle overige DDW Talks bezoek je met 50% korting (o.b.v. beschikbaarheid).
 • Exclusieve toegang tot de DDW Business Lounge in Area51 (Ketelhuisplein).
 • Speciale DDW tote bag & pin.
 • WhatsApp-service voor snelle antwoorden op je vragen tijdens DDW22.
 • DDW Pro Ticket Meet-up & Drinks in de DDW Business Lounge op: maandag 24 oktober van 16.30 tot 18.00.

Kan ik ook alleen een ticket voor het Klokgebouw kopen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om losse tickets voor het Klokgebouw, Microlab Hall, Graduation Show Design Academy Eindhoven, Van Abbemuseum - designcollectie Lidewij Edelkoort, Evoluon - DDW expo, TAC of Sectie-C te kopen. Het is wel mogelijk om dagtickets te kopen voor: Kazerne (€5,-) Dutch Invertuals (€ 5,-) New Order of Fashion Lab (€2,50,-) of Philips Museum (€11,-).

Ik wil DDW maar één dag bezoeken. Is er ook een dagticket?

Het DDW-ticket heeft het tarief van een dagticket. Maar er is zoveel te zien! Wij vinden dan ook dat je DDW niet in één dag kunt bezoeken. Daarom geven we bezoekers de mogelijkheid om zo vaak terug te komen als ze zelf willen. Zolang je het bandje om houdt, kun je negen dagen genieten van DDW voor de prijs van één dagticket.

Zijn er NS-combitickets verkrijgbaar voor DDW 2022?

Ja, ook dit jaar kan je gebruik maken van het combiticket met NS. Kom je met de trein naar DDW koop dan je ticket via de Spoordeelwinkel van NS.

Waar wissel ik mijn e-ticket om voor een polsbandje of waar koop ik een ticket aan de deur?

Het DDW-ticket wissel je om tegen een persoonsgebonden polsbandje. Dat kan op de volgende locaties:

Locatie DDW-ticket (regulier / student / CJP) DDW Pro Ticket
Klokgebouw Ja Ja
Microlab Hall Ja Nee
Design Academy Eindhoven Graduation Show 2022 @Microtuin Ja Nee
Sectie-C Ja Nee
Station Eindhoven Centraal Ja Ja
Van Abbemuseum Ja Nee
DDW Business Lounge Nee Ja

Het is niet mogelijk een polsbandje op te halen voor iemand anders. Het polsbandje is geldig zodra het om je pols zit. Dat is van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober je toegangsbewijs. Eenmaal je polsbandje afgedaan, is het niet meer geldig voor DDW.

Ticketverkoop aan de deur
Op de bovenstaande locaties is het ook mogelijk om een ticket aan de deur te kopen. Dit kan alleen via pin of creditcard, het is dus niet mogelijk om contant te betalen. 

Wat zijn de openingstijden van de verschillende locaties?

De openingstijden verschillen per locatie. De meeste locaties zijn dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Check ddw.nl of de plattegrond voor de openingstijden per locatie. Op Sectie-C zijn de exposities en studio’s dagelijks langer geopend, tot 19:00 uur. Op de laatste zondag sluit Sectie-C om 18.00 uur. Op de eerste zaterdag opent de Graduation Show van Design Academy om 13.00 uur.

Waar kan ik tickets bestellen als bedrijf?

Wanneer je als organisatie DDW tickets op factuur bestelt profiteer je van staffelkortingen. 

 • Vanaf 25 DDW regular tickets €22,75 per ticket
 • Vanaf 50 DDW regular tickets €22,50 per ticket
 • Vanaf 100 DDW regular tickets €22,00 per ticket

Wanneer je bestelt, is er een keuze uit e-tickets of polsbandjes. E-tickets worden gestuurd via de mail en moeten tijdens DDW aan de ticketbalies worden omgeruild voor polsbandjes. Polsbandjes kunnen in de week voorafgaand- of tijdens DDW opgehaald worden op het kantoor van Dutch Design Foundation (Torenallee 22-08, 5617 BD Eindhoven). Bij een bestelling vanaf 50 DDW polsbandjes of meer, is er een teruggaverecht van 20%.

Naar het bestelformulier bedrijven

Voor meer informatie over de mogelijkheden of voor andere vragen omtrent tickets neem contact op met tickets@dutchdesignfoundation.com of bel met: 040 296 11 50 - keuze 2 in het keuzemenu.

Waar kan ik tickets bestellen als school of onderwijsinstelling?

Wanneer je als school DDW student tickets op factuur bestelt, profiteer je van een studententarief van €15,- per ticket. Per 20 aantal studenten krijg je een gratis DDW regular ticket voor begeleiders. Hierbij hanteren wij een -5 regeling, dat wil zeggen:

 • 20 leerlingen 1 gratis begeleidersbandjes
 • 35 leerlingen 2 gratis begeleidersbandjes
 • 55 leerlingen 3 gratis begeleidersbandjes
 • 75 leerlingen 4 gratis begeleidersbandjes
 • Et cetera

Overige DDW regular tickets zijn bij te bestellen voor €23,- per stuk. E-tickets worden gestuurd via de mail en moeten tijdens DDW aan de ticketbalies worden omgeruild voor polsbandjes. Polsbandjes kunnen in de week voorafgaand- of tijdens DDW opgehaald worden op het kantoor van Dutch Design Foundation (Torenallee 22-08, 5617 BD Eindhoven). Tijdens DDW kunnen de polsbandjes opgehaald worden op het pick-up point in het Klokgebouw. De polsbandjes kunnen van tevoren omgedaan worden, hierdoor hoef je niet in de rij te staan met je groep leerlingen of studenten.

Naar het bestelformulier scholen

Praktische info groepen en scholen

Kiss & ride
Grote groepen kunnen gebruik maken van de Kiss & Ride. Deze is gelegen aan de Achtseweg Zuid, te Eindhoven. Dit is aan de andere zijde van de Beukenlaan, duidelijk aangegeven met de Kiss & Ride borden van DDW. Op de Kiss & Ride locatie kan de bus tijdelijk ter hoogte van Station Strijp-S parkeren zodat alle studenten kunnen uitstappen. We verzoeken echter dringend om de bus hier niet te laten staan. Verderop aan de Achtseweg Zuid is voldoende gratis parkeergelegenheid voor tourbussen. 

Klokgebouw pick-up point 
Je vindt het scholen pick-up point bij de DDW ticket entree in het Klokgebouw. 

Informatie programma 
volgt

Voor meer informatie over de mogelijkheden of voor andere vragen omtrent tickets neem contact op met tickets@dutchdesignfoundation.com of bel met: 040 296 11 50 - keuze 2 in het keuzemenu.

Is er speciale korting voor 65+ers of voor Museumkaarthouders?

Nee, DDW biedt geen kortingen voor 65+ers, Museumkaarthouders of We Are Public-pashouders. Er is enkel korting voor studenten en kinderen van 12 tot 17 jaar. Heb je een CJP-pas? Dan kan je voor het CJP-tarief een DDW-ticket kopen via de website van CJP.

Wanneer ik online een ticket koop, kan ik hiervan een btw-factuur ontvangen?

Ja, in de bevestigingsmail vind je een button waar je je btw-factuur kunt downloaden.

Is DDW toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel?

Ja, de meeste locaties tijdens DDW zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Op de website kun je in het programma zien of de locatie toegankelijk is. Dit staat in de informatie-kolom aan de rechterkant van de pagina.

Elke bezoeker in een rolstoel met een geldig DDW-ticket mag voor 1 begeleider een gratis DDW-polsbandje ophalen. Deze kun je alleen ophalen bij de ticketbalies in het Klokgebouw, Microlab Hall, Sectie-C, Station Eindhoven Centraal, Graduation Show Design Academy en het Van Abbemuseum. Polsbandjes voor begeleiders zijn dus niet online te koop.

Hoe verkrijg ik een familieticket?

DDW familietickets (€ 57,50,-) zijn enkel aan de deur te koop. Deze zijn geldig voor maximaal vijf personen, waarvan maximaal twee volwassen. Het polsbandje is persoonsgebonden: voor een familieticket moeten alle personen tegelijkertijd bij de ticketbalie aanwezig zijn.

Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar DDW.

Ik heb tickets op factuur besteld, waar haal ik de polsbandjes op?

Polsbandjes die bedrijven of scholen op factuur hebben besteld, haal je bij het kantoor van DDW op, tenzij anders afgesproken. Het adres is: Torenallee 22-08. Scholen die hebben afgesproken om de polsbandjes op te halen bij het pick-up point in het Klokgebouw, kunnen daar terecht.

Zijn er dit jaar DDW tours waarvoor ik een kaartje kan kopen?

Nee, helaas zijn er dit jaar geen individuele tours waarvoor je een kaartje kan kopen. We willen dit in een volgend jaar wel weer terug laten komen. Er zijn op dit moment alleen zakelijke tours te boeken. Check ddw.nl/tours voor informatie over zakelijke tours.

Wat moet ik doen wanneer ik geen polsbandje kan dragen 9 dagen lang? Je komt mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke pas:

Maak je meerdere dagen gebruik van je DDW-polsbandje, maar kun je deze (alleen om zwaarwegende redenen, zoals een specifiek beroep of een ziekenhuisopname) niet al die tijd omhouden? Dan biedt DDW als service een persoonlijke pas aan. Bij de servicebalies van het Klokgebouw en Centraal Station - Ticket Sales Location kun je een polsbandje omwisselen voor een persoonlijke pas. De pas is persoonsgebonden en vervangt na uitgifte het polsbandje. Omdat het aanmaken van de persoonlijke pas een duur en tijdrovend proces is en dient als uitzondering op het reguliere ticketsysteem, vragen we hiervoor een vergoeding van €1,00 per pas.

Let op: het aanmaken van een persoonlijke pas kan alleen wanneer je het polsbandje nog om hebt. Je wisselt dus eerst je e-ticket in of schaft een ticket aan bij de kassa, voordat we een pas voor je aanmaken. Vraag daarom je pas direct of zo snel mogelijk aan na ontvangst van je polsbandje. Ook hier geldt: als het polsbandje doorgeknipt is, verliest het zijn geldigheid en is het niet meer mogelijk een vervangende pas te maken. Laat alleen de servicemedewerker het polsbandje voor je afknippen.

Helaas kunnen we niet aan alle verzoeken voor het omruilen van een polsbandje voor een pas voldoen. De beslissing van de servicemedewerker is bindend.

Customer Service See Tickets

Wanneer je vragen hebt over een DDW-ticket kan je hier terecht met vragen.

Waar vind ik de ticketvoorwaarden?

De ticketvoorwaarden vind je hier.