Zoeken

Sluit zoeken
Video

The Story Behind Beyond Design

Beyond Design

Door Renate Boere

Play video

Wat zijn de do's en don'ts waar je op moet letten bij het maken van een maatschappelijk ontwerpproject? Renate Boere’s ‘Beyond Design’ (boek en spel) informeert en motiveert iedereen die de wereld door middel van sociale (ontwerp) projecten wil veranderen, om dit ook daadwerkelijk te doen. 

De tijd is aangebroken waarin ontwerpers een belangrijke rol gaan spelen om de steeds ingewikkeldere stroom informatie transparant en begrijpelijk te maken voor een breder publiek. Na het zelden zien van betekenisvolle social design oplossingen, besloot grafisch ontwerper Renate Boere het heft in eigen handen te nemen. Hierdoor belandt ze in een compleet nieuwe wereld van business-jargon, geheimhoudingsverklaringen, ingewikkelde contracten, samenwerkingsverbanden en subsidieaanvragen. Deze reis resulteerde in de designer’s novel; 'Beyond Design, Making Socially Relevant Projects Successful'.

Tijdens het schrijven van 'Beyond Design' heeft Boere tien stappen ontwikkeld die genomen kunnen worden om een eigen project op te zetten. Deze stappen stellen ontwerpers / designliefhebbers/dromers/idealisten ertoe in staat om gemotiveerd en geïnspireerd te werk te gaan met hun eigen maatschappelijke oplossingen. Om deze methode toegankelijk te maken, heeft Studio Renate Boere de tien stappen omgezet in een spel: 'Beyond Design, The Game of Social Solutions'. De 'Beyond Design' serie wordt in oktober 2020 internationaal uitgegeven door Bispublishers en worden geïntroduceerd op DDW 2020.