Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Selectiecriteria

DDW is er voor ontwerpers met alle mogelijke achtergronden en wil als evenement zowel een breed beeld geven van het ontwerpveld als realistisch weergeven wat er speelt in de maatschappij. Met die diversiteit en meerstemmigheid houdt het programma- en communityteam rekening bij de beoordeling van alle aanmeldingen voor DDW23.

Waar kijkt het programma- en communityteam nog meer naar? We zetten de criteria voor je op een rij. Zo zie je meteen of jouw project bij DDW past. Aanmelden kan met projecten die aan deze criteria voldoen:

  • Het project past bij onze visie op design:
    Wij kijken vooruit. Want wij vinden: ontwerpers geven vorm aan onze toekomst, vanuit en samenwerkend met verschillende ontwerpdisciplines. Jouw ontwerpkracht uit zich op creatieve, artistieke, speculatieve of innovatieve wijze. Je werkt vanuit individueel of maatschappelijk perspectief, aan design dat conceptueel of concreet is.
  • Je project is bedacht, ontstaan, ontwikkeld of gemaakt in het afgelopen jaar en niet eerder op deze manier op DDW getoond.
  • Je werk bevat een professionele ontwerpkwaliteit.
  • Het project is in idee en uitvoering origineel en onderscheidend. Het ontwerp is vernieuwend, of voegt iets toe aan bestaande ideeën.
  • Je werk is relevant binnen de tijdsgeest.
  • Het project is klaar voor professionele presentatie.

We kijken uit naar je aanmelding. We nodigen specifiek ook samenwerkingen tussen ontwerpers, bedrijfsleven, industrie, wetenschap, beleidsmakers en kennisinstellingen uit om aan te melden.

Heb je vragen over het aanmeldproces of de selectiecriteria? Hulp nodig? Wij beantwoorden je vragen graag! Mail naar programme@dutchdesignfoundation.com, bel naar 040 296 11 50 of kom langs op Torenallee 22-08 in Eindhoven.