Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Selectiecriteria

DDW is er voor ontwerpers met alle mogelijke achtergronden en wil als evenement een breed beeld geven van het ontwerpveld en realistisch weergeven wat er speelt in de maatschappij. Dit diverse, inclusieve beeld moet terugkomen in het programma van DDW. Iets waarmee het programma- en communityteam aan de slag gaat bij de beoordeling van alle aanmeldingen.

Waar kijkt het programma- en communityteam nog meer naar? We zetten de criteria voor je op een rij. Zo zie je meteen of jouw project bij DDW past.

Jouw project:

  • past bij onze visie op design. Wij kijken vooruit. Want wij vinden: ontwerpers geven vorm aan onze toekomst, vanuit en samenwerkend met verschillende ontwerpdisciplines. Jouw ontwerpkracht uit zich op creatieve, artistieke, speculatieve of innovatieve wijze. Je werkt vanuit individueel of maatschappelijk perspectief, aan design dat conceptueel of concreet is. 
  • is bedacht, ontstaan, ontwikkeld of gemaakt in het afgelopen jaar en niet eerder op deze manier op DDW getoond;
    bevat een professionele ontwerpkwaliteit;
  • is in idee en uitvoering origineel en onderscheidend. Het ontwerp is vernieuwend, of voegt tenminste iets toe aan bestaande ideeën; 
  • is relevant voor de huidige tijdsgeest;
  • is klaar voor presentatie.

Naast inschrijvingen die reflecteren op het onderwerp diversiteit en inclusiviteit juichen we ook projecten toe die voortkomen uit een samenwerking tussen de ontwerpers, bedrijfsleven, wetenschap, industrie en kennisinstellingen. 

Heb je vragen over het aanmeldproces of de selectiecriteria? Of heb je hulp nodig? Wij helpen graag! Mail naar programme@dutchdesignfoundation.com, bel naar 040 296 11 50 of kom langs op Torenallee 22-08 in Eindhoven.