Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

7 sneak previews voor DDW20

06 October 2020

In de aanloop naar Dutch Design Week (DDW) 2020 zullen we een aantal virtuele programmavoorbeelden delen. Zo kun je makkelijker door het online DDW-programma navigeren en kijken welke projecten bij jou passen.

PROJECT STEALTH

In de toekomst, zijn wachtwoorden niet meer genoeg om onze identiteit te beschermen, zowel on- als offline. Irisscans of vingerafdrukken hebben hun eigen beperkingen. Met dit experimentele project, speculeert deze jonge groep ontwerpers en ingenieurs over een zeer intiem alternatief voor deze methoden.

ASMR U READY?

ASMR, de trend dat inmiddels een opzichzelfstaande categorie van entertainment is, heeft het internet veroverd. Valdís Steinarsdóttir gebruikt dit prikkelende genre om haar nieuwe natuurlijke materialen te tonen tijdens haar virtuele #DDW20 event.

The IKEA virtual greenhouse

Het IKEA Virtual Greenhouse bestaat uit masterclasses, live lezingen en interactieve ervaringen die zijn ontworpen door experts in voeding, gezondheid, duurzaamheid en plantkunde. Van bloemen voor een goed humeur tot het verzamelen van voedsel in de stad en de zorg voor bijen, helpen ons thuis een duurzaam en evenwichtig leven te leiden.

IMPAKT Festival presents: Global Warming Hot Yoga Studio by Pinar Yoldas

Doe mee aan deze collectieve zweetervaring in het licht van klimaatverandering, gestreamd vanuit een yogastudio in Utrecht. De performance van interdisciplinair ontwerper Pinar Yoldas is een speciale preview van het aankomende IMPAKT Festival 2020: Zero Footprint (28 okt - 1 nov). Je kunt de les tijdens heel DDW terugkijken en ervaren.

AIKI

Medische behandelingen kunnen een diep effect hebben op de psyche van een kind. Helaas, zijn deze vaak onnodig beangstigend en stressvol. Daarom bedacht ontwerpster Josephine de Fijter in samenwerking met Stichting Charlie Braveheart en Studio Bibi van der Velden een sensorisch object. Met als doel een vertrouwensband tot stand te brengen tussen arts en kind.

The Carwash Collection

Deze drie vriendelijke interieur objecten zijn geïnspireerd op de mechanische wezens in de wasstraat. Carlijn Olde Beverborg laat gebruikers hun mechanische, maar ook animistische kwaliteiten ervaren buiten de wasstraat. Daarmee motiveert ze mensen om een relatie aan te gaan met de wereld van objecten. 

The World Federation of Sphere Detection Sports (WFSDS)

Van plastic ballen naar eetbare bollen, met behulp van cirkelherkenningstechnologie, brengt WFSDS een virtuele sport tot stand. Kijk dit seizoen wanneer WFSDS lanceert boven een "Belt Cam" supermarkt in Helsinki.