Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDW Talks & Topics | 18 oktober

18 October 2021

5 min. leestijd

Cabinet of Collaborations @Fuutlaan Hall | © Visual van Envisions - Bastiaan de Nennie
Wil je weten wat je niet mag missen deze DDW? In Talks & Topics presenteren we een dagelijks overzicht van talks, debatten en seminars tijdens DDW.

DDW Talk - Sustainable Products

Design is deels schuldig aan het overschot aan producten in onze levens, maar het biedt ook een oplossing. Ontdek alle radicale processen en materialen die een oplossing bieden voor het terugdringen van afval, en die een betekenisvollere relatie met spullen stimuleren. Lees alles over deze talk.

Wanneer? Maandag 18 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten. 

Inschrijven kan hier

 

Cabinet of Collaborations - The Greater Number Sessions

Cabinet of Collaborations gaat in op de uitdagingen van verantwoordelijk ontwerpen in een tijd waarin massaproductie de beschikbaarheid van bronnen aantast. De projecten tonen wederzijds interacties tussen ontwerpers en de industrie wat leidt tot innovatieve en bewuste resultaten. Elke doorweekse avond kun je een privébezoek aan de expo brengen en aansluiten bij een reeks dinergesprekken over de rol en de waarde van de ontwerper voor de industrie. 

Wanneer? Maandag - Vrijdag 

Waar? Fuutlaan Hall 

Toegang: € 60 voor het diner en de lezing 

Inschrijven kan hier 

 

Bio Stories | Molecules 

BIO STORIES is een forum om onze relatie met de natuur te verkennen en een positieve visie te definiëren op wat die zou kunnen zijn. Vandaag gaat de talk over MOLECULES: Welke waarde hechten we aan de levende wereld? Met de volgende sprekers: Emma van der Leest, Arne Hendriks, Christien Meindertsma en Douwe Korting.

Wanneer? 18 oktober | 16:30 tot 18:00 uur

Waar? Strijp-S, MU, Torenallee 40-06

Toegang: Gratis 

 

Inclusivity Talks | Inclusief ontwerpen

Tijdens Dutch Design Week vindt er iedere dag vanaf 16:00 uur een Inclusivity Talk plaats in de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein. Vandaag gaat deze talk over inclusief ontwerpen, met Mies Loogman, Nauko Leong en Cintia Taylor. Meer info. 

Wanneer: Elke dag van 16:00 tot 17:00 uur (tot en met zondag 24 oktober)

Waar? Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein

Toegang: Gratis DDW TV

Tijdens DDW is er massa's te zien en te beleven. De beste manier om niets te missen van al het moois? DDW TV: een live talkshow met spraakmakende interviews en de winnaars van de DDA Awards. Vandaag is het onderwerp De toekomst van Nederland. Te gast zijn transitiedeskundige Jan Rotmans, DDW ambassadeur Floris Alkemade, Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en social designer Nicky Liebregts. Wil je dat niet missen? Schakel dan in om 19.00. Of beter nog: je kunt de show live bijwonen! Meld je hier aan!

Wanneer? 19:00 tot 20:00 uur 

Waar? Online!

Bonustip: Bekijk ook zeker de andere DDW-video’s, zoals seizoen 2 van Hungry for Design: een serie waarin designers en chefs samen verrassende gerechten ontwikkelen. 

DDW Talk - Sustainable Products

Talks tijdens de rest van de week

Voor sommige lezingen moet je reserveren, dus het is verstandig om vooruit te plannen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten: 

DDW Talk - Connected Living

In deze tijd van snel verschuivende sociale normen, politieke polarisatie en klimaatproblematieken zoeken we naar nieuwe manieren om samen te leven, samen te werken en onze vrije tijd samen door te brengen. Welke impact heeft het op onze huizen en kantoren als we socialer en klimaatvriendelijker gaan leven? Ontdek het in deze talk! 

Wanneer? Dinsdag 19 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

 

Bio Stories 

BIO STORIES is een forum om onze relatie met de natuur te verkennen en een positieve visie te definiëren op wat die zou kunnen zijn. Deze week zijn nog twee talks: MOLECULES en MONEY. Kijk hier voor meer info. 

Wanneer? 19 en 20 oktober | 16:30 - 18:00

Waar? Strijp-S, MU, Torenallee 40-06

Toegang: Gratis

 

Design for Evolution workshop

United Cowboys organiseert de designworkhop Design for Evolution, gepresenteerd door Verena Pöschl. Deze gratis workshop geeft inzicht in designmethodes voor een circulaire economie: van lineair naar circulair. Daarmee krijg je een inkijkje in een nieuwe designera. Kijk hier voor meer info. 

Wanneer? Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober van 16:00 tot 18:00

Waar? United Cowboys Art House | Kleine Berg 62

Toegang: Gratis voor mensen met een polsbandje, met registratie

Inschrijven kan hier

 

Inclusivity Talks 

Tijdens Dutch Design Week vindt er iedere dag vanaf 16:00 uur een Inclusivity Talk plaats in de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein.

Wanneer: Elke dag van 16:00 tot 17:00 uur (tot en met zondag 24 oktober)

Waar? Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein

Toegang: Gratis 

 

DDW Talk - Designing Society

Hoe kunnen we design gebruiken om tegemoet te komen aan de behoeften van de maatschappij? Design heeft de kracht om maatschappelijke problemen aan te pakken, inclusieve gemeenschappen te creëren en welzijn te bevorderen. In deze talk onderzoeken we hoe systemen en ervaringen oplossingen kunnen bieden voor de behoeften van individuen, organisaties en de maatschappij in het algemeen, bezien door de lens van sociaal en service design. Meer over deze talk! 

Wanneer? Woensdag 20 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

Alle DDW Talks

Benieuwd wat er nog meer op het programma staat?

Bekijk alle talks