Zoeken

Sluit zoeken

In een tijdperk van constante blootstelling en schaarse privacy biedt "Treasure Tower" een veilige plek voor dierbare bezittingen. Het staat symbool voor de blijvende behoefte aan persoonlijke ruimte, in een wereld waarin ons privéleven steeds vaker op een publieke manier wordt onthuld.

Een sculpturale kast die zijn functie verbergt door een luxueuze en weelderige vormgeving te gebruik

Oorspronkelijk ontstaan in het negentiende-eeuwse Europa, beschermden secretairekasten waardevolle bezittingen door middel van mechanische apparaten en geheime compartimenten. Treasure Tower blaast nieuw leven in deze traditie door het ontwerp te moderniseren voor onze hedendaagse woonomgevingen. Afwijkend van conventionele productiemethoden, maakt Lucrezia’s werk gebruik van driedimensionale houttexturen om de compartimenten op ingenieuze wijze te camoufleren, waardoor ze onzichtbaar worden voor toevallige toeschouwers.

Deze innovatieve benadering bewaart de geheimhouding van elke lade en tilt de functionaliteit naar een hoger niveau, van louter verbergen naar sculpturale kunst.

Over Lucrezia Venturelli

Lucrezia is een meubelontwerper en -maker uit Milaan, nu gevestigd in Londen. Ze richt zich op het aanpassen van traditionele meubels aan moderne omgevingen. Met haar houtbewerkings- en digitale modelleringstechnieken, en het gebruik van CNC-machines, transformeert ze meubels tot weelderige sculptur

Partners