Zoeken

Sluit zoeken
Master Institute of Visual Cultures Graduates 2021

(Archief) Gayuan: Life in the mountains

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Silver grass widely grow in the fields — © Ye Xu

Door verhalen van Gayuan te vertellen en zichzelf als methode te nemen, probeert Xu een methodologie te delen van hoe we onszelf kunnen situeren binnen de Natuurlijk gedeeld door andere levende en niet-levende wezens, onze ingewikkelde en intense connecties met hen te observeren, en te reflecteren o

Het 'menselijke ecosysteem' van een landelijk dorp in kaart brengen

Gayuan: Life in the Mountains' is een serie documentaires gevormd door meerdere media, waaronder foto's, video's, illustraties en animaties. Het presenteert Xu's ervaring met het opgroeien in het landelijke dorp Gayuan in het zuidoosten van China, waar mensen nog steeds het traditionele boerenleven in stand houden dat door duizenden jaren geschiedenis was gevormd. Naast kennis en techniek van landbouw, gaat het ook om inheems begrip van de natuur die we bewonen en waarop we vertrouwen.

Het etnografisch en ecologisch onderzoek in Gayuan is voor Xu steeds belangrijker geworden, onder de felle vergelijking met de voortdurende ontwikkeling rond het dorp en over het hele land. Door het op een persoonlijke, op ervaring gebaseerde manier te vertellen, probeert Xu een methodologie te delen over hoe we onszelf kunnen objectiveren, problematiseren en situeren binnen de Natuur die wordt gedeeld door andere (menselijke/niet-menselijke, levende/niet-levende) wezens, onze verbazingwekkend pluralistische en intense verbindingen met de omgeving, reflecteren op wat we zijn als mensen en hopelijk daarna een kaart van 'menselijk ecosysteem' opbouwen.

Play video
Play video

Heavy fog in the early morning — © Ye Xu

Little egrets arrive Gayuan — © Ye Xu

Grandfather and I harvest paddy rice — © Ye Xu

The tree god on top of mountain

Andere deelnemers

Master Institute of Visual Cultures Graduates 2021

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Master Institute of Visual Cultures Graduates 2021