Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Open Costume Lab

Verkleed je als de verbazingwekkende soorten van ons ecosysteem

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Midnight Ferral by Lea Jenny — © photo by Pierre Castignola

In samenwerking met Baltan Laboratories organiseren we een open kostuumlab waar we modeontwerpers, kunstenaars en ook jou uitnodigen om kostuums te maken van verbazingwekkende soorten uit ons ecosysteem.
Met: Kristin Maurer, Anouk Beckers, Kiki van Caspel

Wat je gaat doen

Een kostuum gemaakt van een paddenstoel? Een masker met de geur van Dahlia's, of schminken als een waterbeer?
Ons kostuumlab is een makerspace waar ontwerpers, studenten en publiek kostuums en maskers kunnen maken. Verschillende werkplekken met naaimachines, lijmpistolen, nietmachines en heel veel materiaal stellen voorbijgangers, studenten en anderen in staat om een kostuum te maken en zich te vermommen als een ander soort.
Een hele week lang is er ruimte voor experiment en ontwerpend onderzoek waarbij je je menselijke huid kunt afwerpen en door middel van stof en andere materialen kunt transformeren in verschillende niet-menselijke soorten.

Uw ontwerp in de DIY-gids

Ons uiteindelijke doel is om het echte carnaval 2022 te "hacken" met zoveel mogelijk biodiversiteitskostuums. We willen een grote groep mensen activeren om zich tijdens de festiviteiten te verkleden als een 'onmenselijke soort', en helpen om het bewustzijn voor de biodiversiteit van onze planeet te vergroten.
Om dit project een goede kickstart te geven, en om meer mensen te inspireren zullen we een DIY-gids maken voor het inhuman carnaval. De gekste, mooiste, origineelste, opmerkelijkste en meest inspirerende kostuums en technieken die in het labo gemaakt zullen worden, zullen in de gids gepubliceerd worden. Misschien komt jouw ontwerp er ook wel in te staan!

Inhuman Carnaval

Dit open kostuumlab maakt deel uit van 'Inhuman Carnaval'. Een doorlopend programma bij Natlab (en daarbuiten) waarin we oefenen in het loslaten van antropocentrisch denken en het vieren van biodiversiteit door ons te verkleden als niet-menselijke soorten. Het programma omvat workshops van gerenommeerde modeontwerpers, kunsttentoonstellingen, optredens, filmvertoningen, lezingen, feesten en meer. Doe mee!

JOIN Collective — © Image courtesy of Anouk Beckers