Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) US

Wat betekent het om US te zijn? We vieren diversiteit en nodigen je uit om mee te praten over US, deel je ideeën over US en draag bij aan meer begrip.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
space design, represents and defines US — © Heleen van Heel

Sinds 2017 hebben een doorlopende tentoonstelling met als doel: mensen inspireren en betrekken bij wie wij (US) zijn. We verzamelden ideeën en meningen van DDW-bezoekers in de vorm van teksten, gedichten en tekeningen. Elk jaar samengevat in een boek, een weerspiegeling van de tijdgeest.

Ons hoofdoel: de geschiedenis van gedachten weergeven van mensen in een bepaalde periode.

Dit jaar is ons ruimtelijk ontwerp een patroon afgeleid van een cirkel en een vierkant. De geometrische tweedimensionale vormen vertegenwoordigen karakteristieke uiteinden van een spectrum zoals: rijk & arm, jong & oud, mannelijk & vrouwelijk..
De verschillende kleurgradaties vertegenwoordigen een spectrum van emoties en karakters. Elke cross-over, combinatie van kleuren en unieke locatie in de ruimte vertegenwoordigt en definieert een uniek persoon. Samen symboliseren ze US.
Tijdens de DDW hopen we met onze bezoekers in gesprek te gaan over wat het betekent om US te zijn. Daarna verzamelen we berichten in een boek om een uniek spoor van de geschiedenis en een tijdgeest vast te leggen.

Ons belangrijkste doel met het maken van de boeken is om de geschiedenis van gedachten van alle soorten mensen door de jaren heen weer te geven. We willen een interessante definitie van geest en stemming van een bepaalde periode van de geschiedenis laten zien, zoals blijkt uit de ideeën en overtuigingen van die tijd. Deze boeken laten zien hoe we eruitzien, hoe we denken en wat belangrijk voor ons is. Elk boek is een statement van ongekende waarde omdat het zonder pretentie is gemaakt.

Play video

written ideas in added in the exhibition — © Heleen van Heel

4 books of the ongoing exhibition since 2017 — © Heleen van Heel

the pattern derived from a circle and a square — © Heleen van Heel

messages visitors 2021