Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) Be Aware

Dreigende monsters komen niet alleen voor in films, net als mensen die de wereld redden!

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Be Aware. There are consequences to our behaviour. ā€” Ā© Kick Illustration.

Dit project gaat over het creĆ«ren van een bewustzijn over wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan met behulp van posterontwerpen in retrostijl, geĆÆnspireerd op oude horrorfilmgenre-posters.

Een bewustzijn creƫren op een luchtige manier.

Met dit project wilde ik bewustzijn creƫren over wat we individueel kunnen doen om het klimaat en het milieu te helpen.
De meeste milieuboodschappen zijn behoorlijk zwaar en kunnen je verdrietig en depressief maken. Mijn doel was om op een leuke manier een boodschap te verspreiden, zodat je iets leuks hebt om naar te kijken en misschien iets leert over wat je kunt doen om te helpen.

Old school horror ontwerp.

Ik kwam erachter dat filmposters van de vorige eeuw erg goed zijn in hun boodschap vertellen. Ik was erg geĆÆnteresseerd in de oude horrorfilm posters. Deze heb ik als inspiratie bron gebruikt om mijn posters mee te ontwerpen.
De manier waarop tekst, kleur en compositie toegepast werd heeft me veel geleerd en hier heb ik met veel plezier aan gewerkt.

Analoge en digitale technieken.

Ik wilde heel graag zowel analoog als digitaal werken in dit project. De lijnen wilde ik zetten met inkt, maar de kleuren en teksten wilde ik digitaal maken. Ik heb geleerd dat dit goed mogelijk is.

Ik tekende met een kroontjespen en inkt de lijnen op een a3 vel, dit scande ik en digitaal werkte ik verder. Sommige teksten heb ik ook eerst met ecoline getekend en gescand waarna ik ze digitaal verder heb bewerkt. Zo krijg je toch een uniek effect.

Digitaal kon ik nog makkelijk spelen met de kleuren en de plaatsing van de tekst, dit gaf mij veel vrijheid om een zo sterk mogelijk resultaat te behalen.

Ik heb voor deze manier gekozen omdat je in het resultaat nog steeds de ruwheid van de inkt terugziet en dat soort details vind ik zelf ontzettend belangrijk. Zo heb je ook wat om naar te kijken wanneer je dichterbij komt.

Over Consumption. Some have a monstrous appetite. ā€” Ā© Kick Illustration.

Plastic Zombies. They always come back. ā€” Ā© Kick Illustration.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations