Zoeken

Sluit zoeken
Design United | EXPO

(Archief) Facebook Data Shield

Het algoritme van Facebook controleren

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Wanneer u uw Facebook newsfeed opent, krijgt u allemaal verschillende soorten inhoud te zien, maar weet u dat hun aard en volgorde niet willekeurig zijn? Een algoritme van kunstmatige intelligentie (AI) maakt uw nieuwsfeed zo optimaal mogelijk voor uw ervaring om uw betrokkenheid te maximaliseren.

Inhoud

Wanneer u uw Facebook-nieuwsfeed opent, krijgt u allerlei soorten inhoud te zien, maar weet u dat de aard en volgorde ervan niet willekeurig zijn? Een algoritme van kunstmatige intelligentie (AI) maakt uw nieuwsfeed zo optimaal mogelijk voor uw ervaring om uw betrokkenheid te maximaliseren (en u zo lang mogelijk op het platform te houden). Zo'n algoritme gebruikt verschillende soorten persoonlijke gegevens om zijn doel te bereiken. Maar tot welke gegevens zou jij het toegang geven, als je de keuze had?

De huidige Facebook-gebruikers krijgen nieuwsfeeds te zien die door een AI-algoritme met behulp van hun gegevens worden gegenereerd. Die gegevens bepalen welke inhoud in de feed wordt weergegeven en in welke volgorde. Maar wat voor soort gegevens zouden gebruikers willen dat het systeem gebruikt om de inhoud van hun nieuwsfeed te bepalen, als ze zelf konden kiezen?

De installatie laat deelnemers nadenken over welke gegevens ze eigenlijk delen en willen delen met Facebook. Vervolgens kunnen ze keuzes maken in verschillende categorieën. Dit is hypothetisch, want momenteel kun je de creatie van je newsfeed niet sturen door specifieke datastromen af te schermen.

Andere deelnemers

Design United | EXPO

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Design United | EXPO