Hybride werken (deels thuis en deels op kantoor) is voor veel mensen versneld het nieuwe normaal geworden door Corona. Voor lang niet iedereen is het huis echter een geschikte werkplek. Hoe kunnen we dit faciliteren?
Leefbaarheid
Mobiliteit is een noodzaak, geen doel. Om de zorg te krijgen die je nodig hebt, op je werk te komen of ontspanning op te zoeken. Door de pandemie zijn we in 2020 geconfronteerd met een nieuwe wereld: we zien dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Deze tijd biedt bij uitstek de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare vormen van mobiliteit te overdenken. Het maakt het mogelijk de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de auto in stadsplanning centraal stond, te herstellen en mobiliteit een essentiële schakel te laten zijn voor leefbaarheid.
Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als mobiliteit zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? En wat als mobiliteit als doel heeft om vervoersbewegingen te beperken?
In samenwerking met Rijkswaterstaat en World Design Embassies is het Embassy Lab: Uithuiswerkplekken gelanceerd. Hybride werken (deels thuis en deels op kantoor) is voor veel mensen versneld het nieuwe normaal geworden door Corona. Voor lang niet iedereen is het huis echter een geschikte werkplek. Hoe kunnen we dit faciliteren?