Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) Ceramic sculptures

Met mijn unieke keramische sculpturen breng ik de natuurlijke textuur en patronen in het interieur, zo verbind ik natuur, kunst en mensen.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Underwater Sculpture — © Stav yogev

Tamar is in haar werk gefascineerd door textuur, door kleuren en door patronen, gebaseerd op de natuur. In haar keramische sculpturen zie je dit duidelijke terug in de organische vormen en kleuren. Zo laat ze de natuur terugkomen in het interieur.

Onderwatersculptuur

Tamar heeft een fascinatie voor textuur, kleur en patronen en zij hanteer klei technieken om dat tot uitdrukking te brengen. Voeding – en met name groente, heeft altijd een essentiële rol gespeeld in haar leven. Dat bracht haar ertoe de relatie te onderzoeken tussen groente, kunst en het menselijk leven. Het resulteerde in The Veggie Collection, waar zij weggegooide groenten, natuurlijke kleuren en materialen heb gebruikt om de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van groente onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Corona-periode kreeg Tamar de behoefte om haar collectie te vernieuwen en verder uit te breiden en ontwikkelde ik abstracte sculpturen. Met dezelfde boodschap in haar hoofd heeft ze de focus van groente naar herkenbaar keukengerei zoals een knoflookpers of pastamachine verplaatst. Daarmee creëerde ze natuurlijke texturen op haar keramische vazen en objecten en laat de natuur zo terugkomen in het interieur.

Play video

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations