Search anything

Close search
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archive) Vogel Vete - Blanke Klote

This project was part of DDW 2022

Witte lullen verneuken de wereld

Geen systematische achterstelling vanwege geslacht
De blanke man heeft te veel macht en dit moet veranderen
De blanke man is niet mijn baas
Laat ons uitpraten
We zijn gelijk
Ik eis verandering!

De blanke mannelijke macht

“De penis als een loterijbriefje waarmee je kans maakt op de hoofdprijs. Met een penis heb je de mogelijkheid tot macht in handen, maar het suggereert ook dat, mocht je de jackpot niet winnen, er nog miljoenen mindere prijzen zijn”. (Perry, 2020, pp. 56)

Wat stelt de man boven de vrouw in de huidige maatschappij. Er moet meer aan de hand zijn dan alleen een maatschappij die de man boven de vrouw stelt. Gaat het misschien om macht? Wie heeft dan deze macht dan? Wie heeft er macht in deze wereld? Is het iemand met invloed? Wat geeft je invloed? Geld en status geven je invloed. Wie hebben geld en status? Mensen aan de top hebben geld en status. Wie staat er aan de top van bedrijven en landen? Blanke Mannen!

Het systeem, de maatschappij, is gebouwd door en voor de blanke man.

De blanke man heeft de meeste macht in de huidige samenleving, hij is het hoofd van het gezin, de maatschappij en de wereld. De combinatie van natuurlijke dominantie, geld en aanzien heeft ervoor gezorgd dat de blanke man in onze huidige maatschappij de meeste macht heeft!

Blanke klote

Racisme en seksisme zijn de tools die de blanke man misbruikt om zijn macht te bevestigen en te behouden. De machtige blanke man heeft ons eeuwenlang oneerlijk behandeld en als minderwaardig gezien. Nu wij onze gelijke rechten eisen, wordt hun territorium ingenomen waardoor hij zich plots als slachtoffer ziet.

• Blanke klote is een aanklacht tegen een dominante cultuur, een aanklacht tegen de blanke mannelijke macht, een aanklacht tegen de oneerlijke verdeling.

De kleding in de collectie is gebaseerd op de blanke man en dan voornamelijk de kapitalistische blanke man van middelbare leeftijd. Deze groep mannen heeft de meeste macht en privileges.

De basis van de collectie bestaat uit kledingstukken die deze groep mannen draagt: een pak, een witte bloes, een spencer, een polo, een denim broek en een stropdas.
Ik hoop met mijn collectie een maatschappelijke dialoog te openen over de blanke mannelijke macht als de dominante cultuur in de Westelijke samenleving.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Previous Next

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations