Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Meer over DDW

Over DDW

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan zo'n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over meer dan honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Lees meer over DDW

In 2021 zal DDW live plaatsvinden in Eindhoven van 16 tot en met 24 oktober. Meer weten over alle ontwerpers die dit jaar meedoen aan DDW? Check het programma!

Ambassadeurs

Sinds 2009 stelt DDW twee partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van Dutch design in het algemeen en de week in het bijzonder. Zij vervullen representatieve taken en zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen en beginnende collega’s op weg te helpen.

2021: Floris Alkemade, Natsai Audrey Chieza, Christien Meindertsma

2020: Lidewij Edelkoort, Sabine Marcelis, Sean Carney

2019: Stefano Boeri Architetti, Alice Rawsthorn, Jalila Essaïdi, Studio Drift

2018: Ravi Naidoo, Laurens van den Acker en Wendy Plomp

2017: Winy Maas, Lonny van Ryswyck & Nadine Sterk, en Marcus Fairs

2016: Maarten Baas, Bas van Abel

2015: Makkink & Bey, Koert van Mensvoort

2014: Scholten & Baijings, Arne Hendriks

2013: Daan Roosegaarde, Piet Hein Eek

2012: Robert Bronwasser, Joost van Bleiswijk & Kiki van Eijk

2011: Miriam van der Lubbe, Bruno Ninaber van Eyben

2010: Roland Bird, Marijn van der Poll

2009: Leonne Cuppen

Geschiedenis DDW

De wortels van DDW gaan terug tot 1998. In dat jaar organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) voor het eerst de Dag van het Ontwerp. Doel: ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact brengen. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvond in Eindhoven en met elke editie meer belangstelling trok, groeide algauw uit zijn jasje. De Dag van het Ontwerp werd vanaf 2002 de Week van het Ontwerp, om in 2005 te worden omgedoopt tot Dutch Design Week (DDW).