Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

7 sneak previews voor DDW20

13 October 2020

©Digital Muses Exhibition
In de aanloop naar Dutch Design Week (DDW) 2020 zullen we een aantal virtuele programmavoorbeelden delen. Zo kun je makkelijker door het online DDW-programma navigeren en kijken welke projecten bij jou passen.

DIGITAL MUSES

Binnen de sociologie ziet men de slaapkamer als dé plek waar jongeren hun identiteit ontwikkelen. Naarmate kinderen opgroeien, verandert de betekenis van deze privé ruimtes naar die van subculturen of virtuele werelden. Gedreven door nieuwsgierigheid, begonnen Giorgio Gasco en Gianmaria Della Ratta deze kamers te analyseren en maakten ze Stucco wanddecoraties. Ervaar virtuele intimiteit door de ogen van een ontwerper!

Student Service Design Challenge 2020 Finalists Exhibition

De student service design challenge is een wereldwijde designprijs die de volgende generatie ontwerpers viert, aanmoedigt en inspireert. Bezoek deze online tentoonstelling en maak kennis met de projecten die zijn ontworpen voor gemarginaliseerde groepen zoals Roma-mensen, kinderen met overgewicht, Turkse migranten, alleenstaande ouderen en ouders met een laag inkomen.

Dutch Digital Design

Dutch Digital Design, de stichting die het beste digitaal design uit Nederland een podium geeft en deelt met de rest van de wereld. De tentoonstelling illustreert hoe digitale technologie kan verbinden, zonder de menselijkheid te verliezen. Hoe het mensen samen kan brengen, door ze samen te laten werken en praten. Kom kijken bij de speciaal gecreëerde, virtuele 3D Dutch Digital Design rooms. En laat je verbazen en inspireren door Dutch Digital Design’s kijk op The New Intimacy.

Embassy of Mobility

De Embassy of Mobility maakte in 2020 een wereldtour en bekeek de gevolgen van Covid-19 op mobiliteit. Hoe adaptief en wendbaar zijn onze mobiliteitssystemen eigenlijk, en hoe beĂŻnvloeden ze onze kwaliteit van leven? Samen met relevante partners halen ze voorbeelden op en delen ze inzichten. Dit vormt samen met een uitgebreid onderzoek de basis voor de virtuele tentoonstelling tijdens DDW.

SYMBIOTIC FUTURES

SYMBIOTIC FUTURES is een toekomstvisie waarin we de taal van bomen via schimmels onderzoeken en in symbiose met het bos leven. De ontworpen tools zouden het mogelijk maken om naar communicatie tussen bomen te luisteren. Inzicht in de communicatie kan ons helpen de gezondheid van de omgeving te verbeteren.

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Met de wedstrijd, de Award Show Live en verschillende virtuele tentoonstellingen toont en beloont DDA het beste op het gebied van Nederlands ontwerp. Zij brengt de winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek.

(IM)POSSIBLE BODIES

(IM)POSSIBLE BODIES (opvolger van Robot Love) is een hybride en interactieve tentoonstelling over cyborgs, data en AI. Een digitale ontdekkingsreis langs augmented realities met (ro)bots, 3D-kunstwerken en custom made virtuele avatars in alomvattende en gedeelde zintuiglijke online ervaring.