Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

DDW werkt samen met Catawiki

15 October 2021

5 min. leestijd

In oktober slaan Dutch Design Week en Catawiki de handen ineen voor de Contemporary Icons-talk.

Dutch Design Week x Catawiki

Catawiki is het meestbezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten, geselecteerd door experts. Catawiki werkt nauw samen binnen de designgemeenschap om ontwerpers in contact te brengen met een wereldwijd online publiek. Ze nemen het voortouw in verschillende initiatieven om opkomende ontwerpers te ondersteunen, en werken samen met een aantal designbeurzen, waaronder OBJECT Rotterdam en Design Open. Dutch Design Week en Catawiki spelen beide een duidelijk verschillende rol binnen de designgemeenschap. Terwijl Dutch Design Week ontwerpers offline zichtbaarheid biedt, geeft het online platform van Catawiki ontwerpers gemakkelijk toegang tot een wereldwijd publiek en een brede klantenkring. Door samen te werken, hopen beide bedrijven de band tussen koper en verkoper, ontwerper en verzamelaar te versterken, online en offline.

DDW Talk: Contemporary Icons

Voor Contemporary Icons faciliteert Catawiki een livediscussie en een online veiling met verschillende stukken van DDW-ontwerpers. De exclusieve Dutch Design Week-veiling bevat een eclectische mix van hedendaagse designobjecten van een bijzondere selectie van ontwerpers zoals Alissa+Nienke, Visser & Meijwaard, Kiki van Eijk, Ontwerpduo, en vele anderen.

Evelien Reich, hoofdredacteur van ELLE Decoration NL en voorzitter van het panel van deskundigen van de Dutch Design Awards, leidt de discussie en verkent de raakvlakken van design met kunst en geschiedenis, trends in hedendaags verzamelen en de business achter design-verzamelobjecten. Onder de sprekers bevinden zich hedendaagse ontwerpers en verzamelaars, maar ook sprekers van Catawiki, die ingaan op de zakelijke kant van het verkopen en kopen op de kunst- en designmarkt.

Het sprekerspanel bestaat uit:

Frank Engel en Federica van Adrichem, Catawiki - Catawiki is Europa's meest bezochte online platform voor bijzondere objecten, geselecteerd door experts. Frank en Federica - die zich respectievelijk bezighouden met kunst en antiek en toegepaste kunst en design - leggen uit wat de dynamiek is van online kopen en verkopen en hoe deze is beïnvloed door de coronapandemie.

Nadine van den Bosch, Young Collectors Circle (YCC) - Young Collectors Circle heeft als doel een nieuwe generatie kunstverzamelaars te inspireren. Door middel van masterclasses, rondleidingen en diverse festivals werkt YCC aan het verduurzamen van de kunstwereld door deze toegankelijker te maken voor nieuwe kopers en verzamelaars. Nadine biedt haar perspectief, niet alleen als mede-oprichtster van YCC, maar ook als verzamelaar.

Tineke Beunders en Nathan Wierink, Ontwerpduo - Het Eindhovense ontwerpduo heeft als missie om sprookjesachtige ideeën om te zetten in functionele ontwerpen. Samen gaan ze in op de impact van de pandemie op hun manier van werken, en het verhaal van hun praktijk met recente werken: 'Tijdens Dutch Design Week tonen we de inspiratie achter onze verlichtingsarmaturen en ontwerpen – van schetsen, tekenen, zagen, lassen en solderen. We laten zien hoe deze processen allemaal samenkomen in een uiteindelijk ontwerp.'

De DDW Talk vindt plaats in Fifth, The Stage, op 21 oktober van 09:30 tot 14:00 uur. De Contemporary Icons-veiling is van 15-24 oktober live te volgen op Catawiki.com.

Wil je een van de ontwerpen in de wacht slepen?

Alle ontwerpen worden geveild via Catawiki. Doe een bod!

Naar de Catawiki-veiling