Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Area Sneak Peek: Canal

13 October 2021

3 min. leestijd

NUL ZES © Nick Bookelaar
8 Areas door heel Eindhoven. Maar waar is wat te doen? Wij helpen je op weg met de Area Sneak Peeks! We gaan naar het kanaal, terug te vinden op de kaart als Canal. Kleine tip: gebruik de aanduiding F1, F2 enz om de plekken op de plattegrond terug te vinden. Handig!

De Caai // F4

In wat we voorheen de Campinafabriek noemden, vind je Manifestations Art &Technology. Hier vind je projecten van kunstenaars die op een grappige, spectaculaire of controversiële manier de (mis)matches tussen mens en technologie onder de loep nemen en zich afvragen hoe technologie kan bijdragen aan een mooiere, menselijkere wereld. En als je dan toch daar bent, laat je dan meteen aanraken door verwarmde robotvingers in de fascinerende installatie van Future Affair van Laura a Dima.

Kiki & Joost // F6

In de studio van Kiki & Joost vind je de expo MEANWHILE. Hierin maken ze in een persoonlijke show zichtbaar wat ze de afgelopen 2 jaar hebben gevoeld: creativiteit en pure energie van het maakproces. Met een vrolijke en energiek tentoonstelling van autonoom werk. Maar ook de indrukwekkende installatie Fragile, voor Stichting Queen of Hearts, over de impact van zwangerschapsvergiftiging.

NRE // F10, F8

Zowel Sweetmeat als WovenBodies van Bart Hess zijn een bezoekje waard. Bart werkt met soms simpele materialen die hij omvormt tot iets vervreemdend. Schuim, slijm, naalden, biomoleculen, niks is hem te gek. Die materialen gebruikt hij vervolgens in ontwerpen die vaak te maken hebben met het menselijk lichaam. Leuk weetje: hij ontwierp de bekende slijmjurk voor Lady GaGa. En bij Alissa+Nienke beland je in Soft Space: een plek om te ontstressen, in de presentatie van hun research naar stressreducerende materialen.

Meer ontdekken van area Canal? Duik het programma in. Klik op Area / Canal en selecteer jouw eigen favorieten.

Naar het programma!