Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDW Talks & Topics | 21 oktober

21 October 2021

6 min. leestijd

Contemporary Icons | foto door Max Kneefel
Wil je weten wat je niet mag missen deze DDW? In Talks & Topics presenteren we een dagelijks overzicht van talks, debatten en seminars tijdens DDW.

DDW Talk - Contemporary Icons 

Designobjecten spelen een steeds veranderende rol in de wereld van galeries en tentoonstellingen. In de DDW Talk van vandaag ontdek je hoe design raakvlakken heeft met kunst en geschiedenis, de trends in het hedendaagse verzamelen en de business achter de verzamelmarkt voor designobjecten. Meer over deze talk. 

Wanneer? 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

 

Cabinet of Collaborations - The Greater Number Sessions

Cabinet of Collaborations gaat in op de uitdagingen van verantwoordelijk ontwerpen in een tijd waarin massaproductie de beschikbaarheid van bronnen aantast. De projecten tonen wederzijds interacties tussen ontwerpers en de industrie wat leidt tot innovatieve en bewuste resultaten. Elke doorweekse avond kun je een privébezoek aan de expo brengen en aansluiten bij een reeks dinergesprekken over de rol en de waarde van de ontwerper voor de industrie. Meer info

Wanneer? Maandag - Vrijdag 

Waar? Fuutlaan Hall 

Toegang: € 60 voor het diner en de lezing 

Inschrijven kan hier


Inclusivity Talks | Visuele beperkingen

Tijdens Dutch Design Week vindt er iedere dag vanaf 16:00 uur een Inclusivity Talk plaats in de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein. Vandaag praten Simon Dogger, Studio Boey en Laura Luchtman over ontwerpen voor mensen met visuele beperkingen. Meer info.

Wanneer? 16:00 tot 17:00 uur 

Waar? Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein

Toegang: Gratis 

Hoe kunnen ontwerpers en architecten helpen koolstof uit de atmosfeer te halen? In de Dezeen-editie van Good Design for a Bad World van vandaag wordt gekeken naar manieren om klimaatverandering aan te pakken, zoals koolstofvasthoudende materialen, net-zero-steden en alternatieven voor fossiele brandstoffen. 

DDW TV | Biobased materials 

Tijdens DDW is er massa's te zien en te beleven. De beste manier om niets te missen van al het moois? DDW TV: een live talkshow met spraakmakende interviews en de winnaars van de DDA Awards. Onderwerp van de dag is Biobased materials met Lucas de Man en Shahar Livne. Nog beter: je kunt de show live bijwonen! Meld je hier aan!

Wanneer? 19.00 tot 20.00 uur 

Waar? Online!

Bonustip: Bekijk ook zeker de andere DDW-video’s, zoals seizoen 2 van Hungry for Design: een serie waarin designers en chefs samen verrassende gerechten ontwikkelen. 

Dezeen | Good design for a bad world

Hoe kunnen ontwerpers en architecten helpen koolstof uit de atmosfeer te halen? Kijk de talk terug van Dezeen op DDW: Good Design for a Bad World. Daarin wordt gekeken naar manieren om klimaatverandering aan te pakken, zoals koolstofvasthoudende materialen, net-zero-steden en alternatieven voor fossiele brandstoffen. 

Hungry for Design | Gerecht van Nacho Carbonell & Adrian Zarzo | Foto van Wouter Kooken

Meer talks deze week

Inclusivity Talks 

Tijdens Dutch Design Week vindt er iedere dag vanaf 16:00 uur een Inclusivity Talk plaats in de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein. Meer info.

Wanneer? Elke dag van 16:00 tot 17:00 uur (tot en met zondag 24 oktober)

Waar? Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein

Toegang: Gratis 

 

The Greater Number Sessions #3: It’s in our nature

It's in our Nature gaat over het herontdekken van hoe we één zijn met de natuur. Hoe vertaalt zich dat in samenwerking met de natuur en levende organismen? Welke ethiek speelt komt hier bij kijken? Welke skills-set is er nodig en hoe komen we tot een gebalanceerde samenwerking? Ontdek het in deze talk met onder andere Daniëlle Ooms en Bahar Barati. Meer info. 

Wanneer? Vrijdag 22 oktober |11.00 tot 12.00 

Waar? MU, Torenallee 40-06

Toegang: Gratis

 

DDW Talk - Adapted Realities 

Digitale technologieën veranderen de manier waarop we met elkaar communiceren en de wereld ervaren. Ontdek in deze talk wat er gebeurt op het snijvlak van technologie en digitalisering, en hoe dit onze fysieke en virtuele interacties zal beïnvloeden. Meer over deze talk. 

Wanneer? Vrijdag 22 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

 

The Greater Number Sessions #4: Reflections on DDW

Twee nieuwe gezichten in de designwereld reflecteren op DDW21: Aric Chen als nieuwe directeur Het Nieuwe Instituut en Francesco Veenstra als nieuwe Rijksbouwmeester. Naast hun terugblik lichten zij ook een tipje van de sluier over de agenda die zij de komende jaren in het designveld willen introduceren. Meer info. 

Wanneer? Zaterdag 23 oktober |17.00 tot 19.00 

Waar? MU, Torenallee 40-06

Toegang: Gratis

 

DDW Talk: Eco Pioneers

Hoe kunnen we design, wetenschap en technologie gebruiken om de planeet te redden? Nu de grenzen tussen design en wetenschap steeds meer vervagen, ontdek je hier hoe biologie wordt ingezet om producten, processen en omgevingen te creëren in synergie met de natuur. Meer over deze talk.

Wanneer? Zaterdag 23 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier 

 

DDW Talk: Interactive experiences 

Hoe voedt technologie nieuwe vormen van design, kunst en creativiteit? Terwijl digitale technologieën zich blijven ontwikkelen, wordt er op grote schaal geëxperimenteerd met design. Ontdek in deze talk hoe innovatieve nieuwe ontwerp- en productietechnieken een trend in gang zetten van op ervaring gebaseerde kunstwerken, van verlichtingsdisplays tot festivalinstallaties. Meer over deze talk.

Wanneer? Zondag 24 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

Benieuwd wat er nog meer op het programma staat?

Bekijk alle DDW Talks!

Naar DDW Talks