Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

IJzerwerck: Modern Industrial Furniture

Handgemaakt Nederlands ontwerp doormiddel van traditioneel smeedwerk, metaal- en houtbewerking vakmanschap.

Custom made sideboard — © IJzerwerck

IJzerwerck creërt unieke, industriële meubelen voor zowel binnen als buiten. Gebruikmakend van traditioneel smeedwerk, hout- en ijzerbewerkingen tot moderne technieken ontstaan er creatieve, duurzame en stijlvolle meubelen. Showroom op Sectie C te Eindhoven. Perfect voor ieder in- en exterieur.

Handgemaakt Nederlands industrieel meubilair: mix van traditionele ambacht en hedendaags ontwerp

Handgemaakt Nederlands industrieel meubilair van IJzerwerck toont een unieke combinatie van traditionele ambacht en hedendaags ontwerp. Elk stuk is zorgvuldig gemaakt met hoogwaardige materialen, waarbij de nadruk ligt op traditioneel smeedwerk en vakmanschap in metaal- en houtbewerking, om meubels te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Materialen:
IJzerwerck gebruikt robuuste metalen, zoals ijzer of staal, in combinatie met rijke, natuurlijke houtsoorten zoals eiken of noten en extravagante metalen zoals koper en tin voor in het oog springende afwerkingen en details. Deze combinatie zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar benadrukt ook de schoonheid van de materialen, met hun unieke nerven en texturen.

Ambacht:
Het meubilair is een bewijs van vakmanschap, waarbij elk item met aandacht voor detail met de hand is gemaakt. Technieken zoals traditioneel smeedwerk in eigen smederij, lassen en timmerwerk worden gebruikt om stevige verbindingen en innovatieve ontwerpen te creëren, waardoor elk stuk niet alleen mooi is, maar ook gemaakt om lang mee te gaan.

Belangrijkste kenmerken:

Ontwerpesthetiek:
De industriële stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, minimalistische vormen en een rauwe en uitstraling. De creaties van IJzerwerck bevatten vaak blootgestelde metalen elementen, verouderde afwerkingen en een mix van gepolijste en rustieke texturen, wat bijdraagt aan een unieke, moderne maar toch vintage uitstraling.

Veelzijdigheid:
Deze stukken zijn geschikt voor verschillende omgevingen, van woningen tot commerciële ruimtes. Of het nu gaat om een eettafel, een bureau of boekenplanken, het meubilair past zich aan verschillende ontwerpen aan en vormt tegelijkertijd een blikvanger die de aandacht trekt.

Duurzaamheid:
Door gebruik te maken van lokaal verkregen materialen en zich te concentreren op ambachtelijke productiemethoden, bevordert IJzerwerck duurzaamheid en vermindert het de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met massaproductie.

Maatwerk:

Klanten hebben de mogelijkheid om hun wensen op maat laten te uitvoeren, zodat ze specifieke afmetingen, afwerkingen en materialen kunnen kiezen die passen bij hun persoonlijke smaak en behoeften.

Samenvattend staat handgemaakt Nederlands industrieel meubilair van IJzerwerck bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap, onderscheidend ontwerp en toewijding aan kwaliteit. Elk stuk is niet alleen een functioneel item, maar ook een kunstwerk dat karakter en warmte aan elke ruimte toevoegt.

Over Bart van Tien

IJzerwerck is een innovatieve en creatieve onderneming die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en vervaardigen van industriële stalen meubels. Met een passie voor vakmanschap en oog voor detail combineert IJzerwerck functionaliteit met een rauwe esthetiek, wat resulteert in unieke meubelstukken die perfect passen in zowel moderne als klassieke interieurstijlen.

Forged dinner table with oak top — © Ijzerwerck

Forged working table and chair — © IJzerwerck

Hotbox firepit in Corten steel — © Ijzerwerck

Outdoor kitchen — © IJzerwerck