Zoeken

Sluit zoeken
What if Lab: wellbeing in the city

(Archief) Shadow Spaces

Een nieuwe visie voor onbenutte ruimte onder viaducten.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Shadow Spaces © STUDIO 1:1 — © STUDIO 1:1

STUDIO 1:1 ziet alle potentie in de vele onbenutte ruimtes onder viaducten en bruggen. Met oog op het veranderende klimaat, waarin het heter zal worden en het vaker en harder zal regenen, lenen deze ruimtes zich uitstekend voor de toenemende behoefte aan schaduw en beschutting.

Gebiedsonderzoek. Catalogus. Ontwerp.

Onderzoeks- en ontwerpbureau STUDIO 1:1 ziet alle potentie in de vele onbenutte ruimtes onder viaducten en bruggen. Met oog op het veranderende klimaat, waarin het heter zal worden en het vaker en harder zal regenen, lenen deze ruimtes zich uitstekend voor de toenemende behoefte aan schaduw en beschutting.

Een gebiedsanalyse maakt inzichtelijk bij welke overbrugging er het meeste sprake is van hittestress en wateroverlast. En in welke wijken de meeste behoefte is aan openbare ruimte die sociaal contact versterkt of waar het aantal speelvoorzieningen laag is. STUDIO 1:1 ontwierp een catalogus voor groene- en sociale toepassingen.

De catalogus bevat verschillende elementen die zijn te combineren tot een samenhangend ontwerp, waarmee een overbrugging verandert in een plek voor bijvoorbeeld sport, ontspanning, spelen, sociale ontmoetingen of groene verbinding. Denk aan stijlvolle elementen die speelvoorzieningen vergroten, of elementen die slim omgaan met overschotten en/of tekorten van water in vorm van waterberging.

Shadow Spaces © STUDIO 1:1 — © STUDIO 1:1

Shadow Spaces © STUDIO 1:1 — © STUDIO 1:1

Andere deelnemers

What if Lab: wellbeing in the city

Vorige Volgende

Andere deelnemers

What if Lab: wellbeing in the city