Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

DDW voor kinderen

19 October 2019

Boudewijn Bollmann
Opzoek naar leuke exposities en activiteiten op Dutch Design Week (DDW) voor kinderen? In dit artikel vind je een aantal suggesties van interessante en kid-proof DDW do's!

Drivers of Change, TU/e

Kan een auto zichzelf opladen met behulp van de zon? Lightyear toont zijn eerste werkende prototype van de zonne-auto, naast andere spannende technologische ontwikkelingen.

What if Lab: Leolux 2030

Hoe groot moet een kinderslaapkamer zijn? Kruip op de enorme bank bij Leolux en ervaar welke impact de behoefte aan leefruimte heeft op de omgeving van anderen.

The Symbiocene Forest, BioArt Laboratories (DDW19 ambassadeur!)

Verscholen in een groot bos in Eindhoven ligt een mysterieus onderzoek-laboratorium in een oude bunker. Hier ontstaan nieuwe innovatieve ideeën, binnen in het lab en buiten tussen de bomen.

Klokgebouw

De hallen van het Klokgebouw staan vol met het nieuwste ontwerp, prototypes, technologie en interessante onderzoeksprojecten. Er is van alles te zien, te beleven en zelfs uit te proberen.

Turn to Learn - Enlightened (Klokgebouw, hal 1)

Draai aan de hendel ontdek wat er te zien is en waar je het kunt vinden. Niet door te zoeken op een grote plattegrond, maar met een spelautomaat. Een plezierig begin van DDW19.

Renault New Mobility (Klokgebouw, hal 2)

De auto van de toekomst, hoe ziet die er uit? Renault toont drie experimentele robo-voertuigen.

Driving Dutch Design (Klokgebouw, hal 2)

Ontwerpers zijn eigenzinnige mensen en werken vanuit passie. Ze zijn vol nieuwe ideeën. En om die uit te kunnen voeren, worden ze ondernemer. Hier tonen ze hun werk.

Design United (Klokgebouw, hal 3)

Industrieel ontwerp kan de toekomst verbeteren. Deze tentoonstelling toont werk van toonaangevende universiteiten.

Hyperloop (Klokgebouw, hal 3)

The Delft Passenger Pod & VR Experience is een nieuw vervoersysteem van de toekomst. Ervaar het zelf!

The Waterside Gobler (Klokgebouw, hal 3)

Het water in de rivieren en oceanen zit vol plastic. Een vrolijk zeebeest haalt dit plastic uit water. Help jij ook mee?

Aiml, CleverFranke (Klokgebouw, hal 3)

Aiml is een gevoelig dier uit het ‘Cirque du Data’. Ze reageert op de gemoedstoestand van haar omgeving door een tekening. Aiml leert je meer hoe Artificial Intelligence (AI), en Machine Learning (ML) werken en hoe deze gebruikt kunnen worden. Ben jij benieuwd hoe ze jou ziet?

Chairwave, VOUW (Klokgebouw, hal 4)

Je gaat zitten en opeens komen er naast je nog meer zitplekken te voorschrijn. De Chairwave wil contact tussen vreemden in de openbare ruimte stimuleren. Naast wie ga jij zitten?

Flying V - TU Delft & KLM (Klokgebouw, hal 4)

TUDelft ontwikkelde een radicaal nieuw vliegtuig concept. Je zit niet in de romp, maar in de vleugels. Ervaar het zelf in deze mock-up op ware grootte.

Biobasecamp (Ketelhuisplein)

Het lijkt op een moderne boomhut met steunpilaren gemaakt van boomstammen. Dit paviljoen wil laten zien hoe hout het duurzame alternatief voor beton kan zijn.

Growing Pavilion (Ketelhuisplein)

Schimmels vies? Nee ze zijn juist het materiaal van de toekomst! Het growing paviljoen is gebouwd uit schimmels en tijdens DDW is er van alles te zien en te beleven.

VEEM

VEEM is tijdens DDW een spannend plek om te ervaren. Op verdieping 3 toont United Matter een bio-based alternatief voor glitter en maak kennis met Fiffy the robot van Burg Gebietenstein. En welke ontwerper zal de Public Award van Dutch Design Awards winnen? Kijk door een VR-bril bij Enversed VR op verdieping 7 en bezoek op verdieping 9 Manifestations. Hier kun je zien hoe technologie ons in de toekomst superkrachten geeft. Zeker een bezoekje waard dus!

What a Time to Be Alive (TAC)

De toekomst wordt super! Alles ligt open en de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze ontwerpers nemen je mee in hun inspirerende toekomst.

Philips Design Awards Show (Philips Designmuseum)

Jaarlijks wint Philips Design vele designprijzen in wereldwijde competities. Met deze expositie bieden de designers krijg je een kijkje achter de schermen.

Precious Plastic (VDMA)

Precious Plastic is een open-source community die nieuwe oplossingen voor plastic afval ontwerpt. Steek zelf de handen uit de mouwen tijdens een van de dagelijkse workshops.

GEM-Tower (Markt)

Festivals worden steeds duurzamer met GEM. De vrolijk gekleurde toren genereert energie uit wind, dag- en zonlicht en slaat deze energie op in een grote accu. Een zomer van zorgeloos feesten staat voor deur.

H.E.R.B.S., Nienke Hoogvliet

Kruiden zijn het vriendelijke alternatief voor allerlei schadelijke chemicaliën uit de textielindustrie. Kleur zelf je eigen t-shirt met een van de drie kruiden mengsels.