Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

MINI

MINI is de trotse mobiliteitspartner van de Dutch Design Week (DDW). De visie van DDW en het thema van 2022 sluiten namelijk naadloos aan op de visie van MINI als onderdeel van BMW Group, die twee jaar geleden op de eerste plaats eindigde in de ‘autocategorie’ van de Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) en daarmee werd uitgeroepen tot duurzaamste autofabrikant ter wereld. MINI en DDW vinden elkaar op het snijvlak van innovatieve mobiliteit van de toekomst, duurzaamheid en design en zijn trots op het partnerschap voor de komende jaren. MINI zal de ‘Design Rides’ verzorgen met onder andere de volledig elektrische MINI Electric en de plug-in hybride MINI Countryman. Die worden gedurende het evenement ingezet als shuttledienst om bezoekers te vervoeren tussen de circa 120 locaties van DDW in Eindhoven. Behalve de MINI Design Rides is MINI tevens aanwezig met een expositieruimte waar het merk zijn visie toont op design, duurzaamheid en de mobiliteit van de toekomst.
Play video

MINI is oprecht, eerlijk en authentiek. MINI mengt creativiteit met slimme features en biedt een open platform voor mensen en design. Dit baanbrekende automerk heeft een icoon gecreëerd en staat nog lang niet stil.

Iedereen kent MINI, ontstaan tijdens de zogenaamde Suez-crisis. Een tijd waarin brandstofprijzen door het dak stegen en mensen twijfelden over de toekomst van de auto. MINI liet iedereen de kracht zien van ingenieus denken, disruptief design en geloof in jezelf. Issigonis, designer van de iconische MINI zei in 1959: "Een expert is iemand die je vertelt waarom je iets niet kan." Alec luisterde niet naar experts en creëerde iets unieks. Tegenwoordig zijn we bij MINI nog steeds fan van designers die de boel opschudden en daarmee de wereld veranderen.

ICONISCH DESIGN

Vanaf het moment dat de eerste MINI de weg op ging, zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het iconische design is door de jaren heen met de tijd meegegaan, maar altijd onmiskenbaar MINI gebleven. Bedacht door de Britten, geperfectioneerd door de Duitsers, ontworpen door een Nederlander. Sinds 2009 staat Adrian van Hooydonk aan het roer van de ontwerpafdeling van de BMW Group en is hij, samen met hoofdontwerper Oliver Heilmer, eindverantwoordelijk voor het design van alle MINI modellen (en alle BMW’s en Rolls Royces).

BIG LOVE

MINI is gebouwd voor iedereen. Met een MINI, in allerlei soorten, maten en kleuren, kan je 100% jezelf zijn. Dat noemen we bij MINI BIG LOVE. BIG LOVE draait helemaal om vreugde, positiviteit en diversiteit. Wat je ook doet of waar je ook van houdt, er is altijd een MINI die bij jou past. Want ookal zijn we allemaal anders, we passen goed bij elkaar. MINI houdt van iedereen. En iedereen mag van MINI houden.

BIG LOVE FOR THE PLANET

Met de blik op de toekomst creëren we samen met jullie verhalen over meer doen met minder, over kleine ideeën met grote impact en uitdagingen die we omzetten in kansen voor een duurzame toekomst. Lees meer over de visie van BIG LOVE FOR THE PLANET en hoe dit wordt toegepast in onder andere de productie en toeleveringsketen van MINI.