Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Nieuw op DDW!

05 October 2021

3 min. leestijd

© Boudewijn Bollmann
DDW is terug in Eindhoven na de virtuele editie. En hoe! Door de hele stad kunnen we weer genieten van bijzondere projecten en boeiende ontwerpen. Dit jaar zijn er een aantal dingen nieuw in vergelijking met andere jaren. We zetten de veranderingen even voor je op een rij!

Nieuw: Toegang en corona

Koop nu je ticket voor DDW21 online of schaf een polsbandje aan bij een van de ticketlocaties in Eindhoven. Hiermee heb je 9 dagen lang onbeperkt toegang tot de betaalde DDW-locaties: 

  • Klokgebouw
  • Things that Matters @Microlab Hall
  • Graduation Show Design Academy Eindhoven @Beursgebouw
  • Van Abbemuseum
  • Sectie-C 
  • Dutch Invertuals @Fuutlaan
  • Cabinet of Collaborations @Fuutlaan
  • Kazerne – Home of Design
  • New Order of Fashion Lab
  • Philips Museum

En hoe zit het met coronabeperkingen? Testen voor toegang is in principe niet nodig voor de officiële DDW-locaties met tentoonstellingen. Bezoek je horeca binnen of buiten een locatie, bijvoorbeeld in het Klokgebouw of Ketelhuisplein? Of ga je naar een DDW Event, DDW Talks, workshop, lezing of iets anders waar je langere tijd op 1 plek blijft? Dan is een coronatoegangsbewijs wel verplicht. Meer informatie over COVID-19 vind je op de speciale COVID-pagina.

Nieuw: Vervoer

Speciaal voor DDW-bezoekers verkoopt Hermes een DDW Day Ticket waarmee je voor € 5,- vanaf 09.00 uur de hele dag kunt reizen met Hermes-lijnbussen in Eindhoven en omgeving. Deze buskaart is 1 dag geldig. Dit DDW Day Ticket bestel je alleen online via de website van Hermes en is niet te koop op het Centraal Station of in de bus zelf.Na betaling ontvang je een QR-code via de mail, die je op je telefoon of uitgeprint door de buschauffeur laat scannen. Bekijk Getting Around voor meer info over vervoer in en rondom DDW.

Nieuw: Locaties

TU/e-campus
Dit jaar kun je in de area Station ook terecht op de campus van de TU/e. Ook zij vieren dit jaar een jubileum, de Technische Universiteit Eindhoven bestaat namelijk 65 jaar. Dat vieren ze onder de noemer Heroes like you, met onder andere de expo Drivers of Change.

De Kaai
Wat eerst bekend stond als de Campinafabriek, heet nu de Kaai. Hier vind je o.a. Manifestations, Foundation We Are, Embassy of Food, etc. 

Microlab Hall
Dit jaar is VEEM niet langer te bezoeken tijdens DDW. Maar Microlab Hall op Strijp-S is wel een officiële DDW-locatie. Hier vind je ook een ticketbalie. 

Fuutlaan Hall
De areas Centre en Station doen ook dit jaar weer mee. Grote nieuwe locatie in dit gebied is Fuutlaan Hall. 

Van BioArt Laboratories tot Plan B, Hallenweg en Sectie-C - alle andere grote bekende locaties zijn ook dit jaar weer gewoon te bezoeken.

Ambassadeurs & het thema

Niet eerder werden de ambassadeurs van DDW gekoppeld aan het thema van de week. Zo ging Christien Meindertsma aan de slag met Things that matter. En omvat It’s in our nature het werk van Natsai Audrey Chieza. Hoofdthema The Greater Number is terug te vinden in het labyrint van Floris Alkemade

New: Embassy of Inclusive society

We voegen een nieuwe embassy toe! De Embassy of Inclusive Society is een pleidooi voor een meer divers en inclusief ontwerpveld. Een pleidooi voor een groter aantal ontwerpers met een diverse en inclusieve achtergrond.

Academies

De Graduation expo van Design Academy Eindhoven vind je op een nieuwe plek: in het Beursgebouw. Alle andere academies verzamelen zich onder de noemer Class of 2021 in het Klokgebouw.

DDW TV

Iedere dag van 19:00 - 20:30 uur streamen we een nieuwe aflevering van DDW TV. Hierin word je bijgepraat over de ins en outs van design. En elke dag maken we bovendien een Dutch Design Awards-winnaar bekend. DDW TV wordt gepresenteerd door Brecht van Hulten.