Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDW Talks & Topics | 20 oktober

20 October 2021

8 min. leestijd

Faber Futures
Wil je weten wat je niet mag missen deze DDW? In Talks & Topics presenteren we een dagelijks overzicht van talks, debatten en seminars tijdens DDW.

Cabinet of Collaborations - The Greater Number Sessions

Cabinet of Collaborations gaat in op de uitdagingen van verantwoordelijk ontwerpen in een tijd waarin massaproductie de beschikbaarheid van bronnen aantast. De projecten tonen wederzijds interacties tussen ontwerpers en de industrie wat leidt tot innovatieve en bewuste resultaten. Elke doorweekse avond kun je een privébezoek aan de expo brengen en aansluiten bij een reeks dinergesprekken over de rol en de waarde van de ontwerper voor de industrie. Meer info.

Wanneer? Maandag - Vrijdag 

Waar? Fuutlaan Hall 

Toegang: € 60 voor het diner en de lezing 

Inschrijven kan hier 


DDW TV | Water safety

Tijdens DDW is er massa's te zien en te beleven. De beste manier om niets te missen van al het moois? DDW TV: een live talkshow met spraakmakende interviews en de winnaars van de DDA Awards. Vandaag gaat het over waterveiligheid, en gaan we in gesprek met onder andere Hans Ovink en Rianne Makking. Nog beter: je kunt de show live bijwonen! Meld je hier aan!

Wanneer? 19.00 tot 20.00 uur 

Waar? Online!


Bonustip: Bekijk ook zeker de andere DDW-video’s, zoals seizoen 2 van Hungry for Design: een serie waarin designers en chefs samen verrassende gerechten ontwikkelen. 

 

Bio Stories | Money

BIO STORIES is een forum om onze relatie met de natuur te verkennen en een positieve visie te definiëren op wat die zou kunnen zijn. Het thema van de talk van vandaag is MONEY. Kijk hier voor meer info. 

Wanneer? 16:30 - 18:00

Waar? Strijp-S, MU, Torenallee 40-06

Toegang: Gratis

 

Inclusivity Talks | Systematisch racisme

Tijdens Dutch Design Week vindt er iedere dag vanaf 16:00 uur een Inclusivity Talk plaats in de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein. 20 oktober spreken ontwerpers Janine Zielman, Tijmen Schep en Angel-Rose Oedit Doebé over het kruispunt tussen ontwerp en (systematisch) racisme. Meer info.

Wanneer? 16:00 tot 17:00 uur 

Waar? Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein

Toegang: Gratis 

 

DDW Talk - Designing Society

Hoe kunnen we design gebruiken om tegemoet te komen aan de behoeften van de maatschappij? Design heeft de kracht om maatschappelijke problemen aan te pakken, inclusieve gemeenschappen te creëren en welzijn te bevorderen. In deze talk onderzoeken we hoe systemen en ervaringen oplossingen kunnen bieden voor de behoeften van individuen, organisaties en de maatschappij in het algemeen, bezien door de lens van sociaal en service design. Meer over deze talk! 

Wanneer? Woensdag 20 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

Voice of Nature — © Thijs Biersteker

Meer talks & topics deze week

Design for Evolution workshop

United Cowboys organiseert de designworkhop Design for Evolution, gepresenteerd door Verena Pöschl. Deze gratis workshop geeft inzicht in designmethodes voor een circulaire economie: van lineair naar circulair. Daarmee krijg je een inkijkje in een nieuwe designera. Kijk hier voor meer info. 

Wanneer? Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober van 16:00 tot 18:00

Waar? United Cowboys Art House | Kleine Berg 62

Toegang: Gratis voor mensen met een polsbandje, met registratie

Inschrijven kan hier

 

Inclusivity Talks 

Tijdens Dutch Design Week vindt er iedere dag vanaf 16:00 uur een Inclusivity Talk plaats in de Embassy of Inclusive Society op het Ketelhuisplein. Meer info. 

Wanneer? Elke dag van 16:00 tot 17:00 uur (tot en met zondag 24 oktober)

Waar? Embassy of Inclusive Society, Ketelhuisplein

Toegang: Gratis 

 

DDW Talk - Contemporary Icons 

Designobjecten spelen een steeds veranderende rol in de wereld van galeries en tentoonstellingen. In deze lezing ontdek je hoe design raakvlakken heeft met kunst en geschiedenis, de trends in het hedendaagse verzamelen en de business achter de verzamelmarkt voor designobjecten. Meer over deze talk. 

Wanneer? Donderdag 21 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier


The Greater Number Sessions #3: It’s in our nature

It's in our Nature gaat over het herontdekken van hoe we één zijn met de natuur. Hoe vertaalt zich dat in samenwerking met de natuur en levende organismen? Welke ethiek speelt komt hier bij kijken? Welke skills-set is er nodig en hoe komen we tot een gebalanceerde samenwerking? Ontdek het in deze talk met onder andere Daniëlle Ooms en Bahar Barati. Meer info. 

Wanneer? Vrijdag 22 oktober |11.00 tot 12.00 

Waar? MU, Torenallee 40-06

Toegang: Gratis

 

DDW Talk - Adapted Realities 

Digitale technologieën veranderen de manier waarop we met elkaar communiceren en de wereld ervaren. Ontdek in deze talk wat er gebeurt op het snijvlak van technologie en digitalisering, en hoe dit onze fysieke en virtuele interacties zal beïnvloeden. Meer over deze talk. 

Wanneer? Vrijdag 22 oktober | 09:30 tot 14:00

Waar? Kanaalzone, Fifth, NRE Terrein | Gasfabriek 5

Toegang: € 75 voor een normaal ticket, € 25 voor studenten

Inschrijven kan hier

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw DDW?

In ons programma vind je alle talks, seminars, lezingen, feestjes en meer!

Naar het programma