Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Plasma Lamp Series & MIK-Cera

Een serie lampen gemaakt van reststaal dat is verzameld op metaalsloperijen.

Small Baby Blue Plasma Lamp

Maak kennis met PLASMA LAMPS, een serie lampen die zijn ontstaan uit verzamelde stalen buizen en profielen die zijn gevonden op metaalsloperijen. De uitdaging was om met afgedankt industrieel materiaal een speelse zoektocht naar compositie en functie aan te gaan en een schouwspel van licht en kleure

Projectbeschrijving

Op zoek naar goedkoop staal onderzocht Samuel Szraga het potentieel van metaalsloperijen voor creativiteit. Er is zoveel ongebruikt afgedankt materiaal waarom het niet gebruiken en spelen met de mogelijkheden die het biedt.

Bij aankomst vond Samuel zichzelf ondergedompeld in een speeltuin van mogelijkheden, omringd door industriƫle profielen en buizen. Hij begon deze vormen, die ooit bestemd waren voor de industrie en de bouw, te verzamelen en samen te voegen tot functionele en sculpturale verlichtingsobjecten.

Samuel verzamelt de materialen en assembleert ze tot wat het uiteindelijke stuk zal worden. Door het gebruik van een plasmasnijder voegt Samuel een complexe organische textuur toe die contrasteert met de gladde aard van deze industrieel geƫxtrudeerde materialen. Als de textuur eenmaal is gecreƫerd, wordt er een afwerking van roest, chroom of coating aangebracht die de mogelijkheid biedt om de lampen samen te stellen met verwisselbare lampenkappen en lampvoeten.

Over Samuel Szraga

We zullen ons werk laten zien in samenwerking met studiogenoot Ambre Pourcelot!