Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Design Innovation Sessions

Dagelijks organiseert CLICKNL een inspirerend programma op het snijvlak van kennis en innovatie in de creatieve industrie. Zien we jou daar?

Design Innovation Sessions 2024 — © CLICKNL

CLICKNL organiseert van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober de Design Innovation Sessions in Natlab met elke dag een ander thema. Kom luisteren naar een inspirerend programma en schuif aan bij een netwerklunch. Wat zijn de grote uitdagingen en kansen voor de creatieve industrie?

Kansen en Innovaties

De Design Innovation Sessions richten de schijnwerpers op enkele van de grootste transities waar we als samenleving mee te maken hebben, en de kansen en uitdagingen voor de creatieve industrie binnen deze transities. Laat je tijdens de sessies inspireren door keynotes en door innovatieve projecten uit zowel de creatieve industrie als vooraanstaande onderzoekers van verschillende instituten. De Design Innovation Sessions zijn onderdeel van de Mission Days, een samengesteld programma voor professionals.

Missies in transities

Gedurende de week richten de Design Innovation Sessions zich op vijf onderwerpen: het ontwerpen van een leefomgeving met een menselijke maat, circulaire mode, immersieve ervaringen, mentaal welzijn bij jongeren en ontwerpen voor gelijke kansen. Als we nadenken over deze onderwerpen; wat zijn dan de belangrijkste ontwerpvragen die zich voordoen, wat zijn de onderzoeksvragen achter die ontwerpuitdagingen en wat zijn aankomende projecten die onze sector nieuwe inzichten zullen geven waarmee we beter kunnen ontwerpen? We beloven je een inzichtelijk en waardevol ochtendprogramma, aangevuld met de netwerklunch waarvoor onze gasten worden uitgenodigd en die wordt verzorgd door de Mission Days.

Wees erbij

Met namen op ons podium als Loes Keijsers (Erasmus Universiteit), Fenne Roefs (Mijksenaar), Rufus Baas (OASIS), José Teunissen (AMFI), Erik Roscam Abbing en nog veel meer, weten we dat je geïnteresseerd bent om erbij te zijn! Kijk op de CLICKNL website voor meer informatie over de verschillende sessies en voor een kans om als gast aan te schuiven.

Over CLICKNL

CLICKNL ontwikkelt en voert programma’s uit voor de Topsector Creatieve Industrie, om kennisontwikkeling en innovatie te bevorderen. Dit gebeurt door energie te bundelen, expertise in de sector te mobiliseren en -in overleg met overheden- programmatisch te werk te gaan rond relevante en actuele thema’s. Topsectoren zetten zich onder andere in voor het 'Missiegedreven Innovatiebeleid'. Een strategie waarmee we transities -zoals de energietransitie- versnellen.
DRIVE 2023 — © Kas van Vliet