Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Cosmic Lullabies

Ervaar sterren verborgen door lichtvervuiling. Deze ambient composities verbeteren de slaapkwaliteit door sterdata om te zetten naar een serene geluid

Experience the stars we rarely see — © Luca Izarin

Ervaar de sterren die we zelden zien. Cosmic Lullabies, ambient muziek, ontworpen met data van onze sterren om lichtvervuiling zichtbaar te maken.

Dit project onderzoekt de diepgaande impact van lichtvervuiling op onze relatie met de sterren en de gevolgen ervan voor maatschappij en gezondheid.

Ervaar de sterren die we zelden zien.

Cosmic Lullabies vertaalt de sterren in een meditatieve geluidsomgeving, waarbij sterdata van verschillende locaties worden omgevormd tot rustgevende lullabies. Aangezien lichtvervuiling onze slaap verstoort, zijn deze ambient composities bedoeld om de slaapkwaliteit te verbeteren en een gevoel van rust te herstellen.

Lichtvervuiling neemt jaarlijks met ongeveer 10% toe. Dit betekent dat een kind, nu ’s nachts 250 sterren kan zien, er tegen de tijd dat het 18 is, nog maar 100 zou kunnen zien.

Cosmic Lullabies heeft als doel de sterrenhemel opnieuw te introduceren door middel van muziek, en biedt vrede en rust temidden van de chaos van het moderne leven.

Door ruwe data om te zetten in muziek, hebben we ambient leven gegeven aan wetenschappelijke data. Elke toon die je hoort in deze ambient muziek vertegenwoordigt een ster die met het blote oog zichtbaar is vanaf de locaties: Hong Kong, New York, Amsterdam en Kaapstad. Deze locaties variëren van sterk lichtvervuilde steden tot plaatsen met minimale lichtvervuiling, waarbij elke locatie een unieke ambiance vertegenwoordigt.

Een herinnering aan het meest indrukwekkende fenomeen boven ons, de sterren.

Play video

Over Luca Izarin

Met een voorkeur voor de ruimte en wetenschap ontde Luca originele, maar menselijke inzichten om mee te creëren.

Hij is recentelijk cum laude afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in advertising. Hij is een optimistische denker wiens perspectief is gebaseerd op innovatie, alledaagse verhalen, film en fotografie.

Credits

Componist: Aengus Havinga
Technisch ontwikkelaar: Roman Willems
Voice-over: Saskia Nederlof