Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Stroomhuis

Bergen bouwen

Downtown project making Palmela green again — © Rosalie Braamkolk

Bij Stroomhuis kun je ontsnappen aan de vlakke geografie van Nederland en hiken door onze bergen van uniek eten, documentaires en workshopruimtes. Kom eten in ons Monday Mountain Cafe en bepaal met ons waar de klimgrepen moeten komen. Donderdag neemt Downtown Palmela het over met bergen energie!

Monday mountain cafe

Kom proeven bij ons Monday mountain cafe. Met heerlijk eten van Tante Lien en een unieke muziekprogrammering. Terwijl jij nieuwe smaken ontdekt mag je met ons mee kiezen waar de klimgreepjes mogen komen.

Donderdag Downtown Palmela

Nog een dag vol bergen! Het project genaamd Downtown Palmela werd in 2022 opgezet door Andre Amaro en Maarten Baas, omschreven als 13 hectares speeltuin in de bergen van Portugal. Het gebied ging al snel een grote bosbrand tegemoet, wat het begin van een avontuur markeerde. Ondertussen zijn er veel vrijwilligers langs geweest die allemaal hun eigen creatie op het land hebben achtergelaten. Momenteel is er een groeiend voedselbos, dieren, werkplaatsen en worden er tiny houses gecreëerd. Tijdens de Dutch Design Week komt het team van Downtown Palmela naar het Stroomhuis om hun aanstekelijke energie over te brengen.

De woonkamer (elke dag)

In de woonkamer verwelkomen we je om een kijkje te nemen in het Stroomhuis paradijs. Een potje schaken, een film kijken en een kopje filterkoffie. Neus lekker rond in onze winkel en leer hoe je een t-shirt moet zeefdrukken.

Over Stroomhuis

Stroomhuis is een creatieve vrijplaats in het centrum van Eindhoven. Hier komt een groep jonge creatievelingen samen om het allemaal waar te maken; concerten die de rauwe randjes van de muziek bewaken, ateliers waar wordt gezeefdrukt en genaaid, uniek eten in de woonkamer met een gek thema van het Kapsones kafe. Bedenk het en we doen het: van houtwerkplaats tot filmmakers.
Play chess in the Stroomhuis living room — © Rosalie Braamkolk
Partners