Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Area Sneak Peek: Strijp-S

07 October 2021

3 min. leestijd

Ketelhuisplein DDW19 © Sjoerd Eickmans
8 Areas door heel Eindhoven. Maar waar is wat te doen? Wij helpen je op weg met de Area Sneak Peeks! Tijd voor Strijp-S. Een van de grotere locaties van DDW. Waar van alles te beleven en bekijken valt. Tijd voor wat hulp dus, in deze Area Sneak Peek. Kleine tip: gebruik de aanduiding B1, B2 enz om de plekken op de plattegrond terug te vinden. Handig!

Klokgebouw // B1

Het Klokgebouw barst traditiegetrouw uit zijn industriële voegen tijdens DDW. Waar begin je?! Start met dwalen door het Labyrint van DDW-ambassadeur Floris Alkemade. Hier leer je de kunst van richting te veranderen, perfect voor deze locatie! Of ga in gesprek met een boom, in de kunstinstallatie Autonomous Tree, onderdeel van subthema-expo It's in our nature. En onder de noemer Class of 2021 vind je de projecten van alle academies, behalve de Design Academy Eindhoven (Beursgebouw). Natuurlijk is dit slechts een fractie van wat er allemaal te ontdekken is in het Klokgebouw. Kijk voor meer info in het programma.

Ketelhuisplein // B2

Op het Ketelhuisplein is het altijd goed toeven. Niet in de laatste plaats omdat er allerlei pop-up barretjes en eettentjes zijn. Ook belangrijk, als je zoveel design aan het opslokken bent. Met een hapje of een drankje in de hand, stap je door de Portal van Studio Speciaal en neem je een kijkje in het verleden met de kijk van nu. Of bekijk het dorp van Arne Hendriks, Hara Hachi Bu, en ontdek hoe 80% ook genoeg is.

Area 51 // B4

Duik de kelder van het skatepark in! Daar vind je de expo van Antigoon en Ralph Roelse, 2 kunstenaars die hun oorsprong vinden in graffiti. En dat zie je terug in hun werk: rauw, geometrisch en urban.

Microlab Hall // B15

Deze nieuwe locatie huisvest de subthematentoonstelling Things That Matter, met de o.a. interactieve installatie van Christien Meindertsma. Hier zie je ook het werk van Antoine Peters die kleding vervormt, uitrekt, herhaalt en opnieuw configureert. Vervreemdend en vrolijk! Sla ook de expo van Dutch Design Awards niet over en ontdek alle genomineerden. Weten wie er winnen? Check dan de talkshow DDW TV, waarin iedere dag een winnaar bekendgemaakt wordt.

Natlab // B10 // Kastanjelaan 500

Hoe voelt het om een regenworm, bij of schimmel te zijn? Mediamatic en Baltan organiseren een grote verkleedpartij waarbij ze kunstenaars, ontwerpers en voorbijgangers uitnodigen zich te verkleden als de meest bijzondere (dier)soorten van ons ecosysteem, en biodiversiteit te vieren!

Meer ontdekken van Strijp-S ? Duik het programma in. Klik op Area / Strijp-S en selecteer jouw eigen favorieten.

Naar het programma!