Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

l'île d'eau

Fragmenten van de Natuur: Sieraden & Objecten

Living Spoons — © Natsuko Mizushima

Natsuko Mizushima, een Japanse ontwerpster die in Berlijn woont, haalt haar inspiratie uit de natuur en maakt sieraden en objecten van natuurlijke materialen, waaronder zilver. Haar werk benadrukt de schoonheid van de natuurlijke wereld door het observeren, verzamelen en verwerken van materialen om

Levende Lepel en Spiegel

De lepel en spiegel zijn gemaakt om op levende organismen te lijken. De punt van de lepel is gemaakt van beukenhout met natuurlijke schimmelgroei. De spiegel stelt een moeras voor, waarbij het handspiegeltje wezens afbeeldt die uit eikenhout groeien, alsof het jarenlang in een moeras heeft gelegen.
Materiaal: Sterling zilver, beuken, eiken, spiegel

l'ĂŽle - Ringen en Armbanden

Elk ontwerp in deze collectie is een unieke weerspiegeling van de elegantie van de natuur, gemaakt om de delicate vorm van waterdruppels of de zachte curve van gevallen bladeren na te bootsen. Deze stukken belichamen de vluchtige schoonheid van de natuur en geven een gevoel van verbondenheid met de subtiele ritmes van de aarde. Ze kunnen in lagen op elkaar worden gelegd en zo een symfonie van organische vormen creëren die over de huid dansen, waarbij elk stuk zijn eigen verhaal van gratie en vloeiendheid vertelt.
Materiaal: Sterling zilver.

Founding Pieces

Deze sieradencollectie is zorgvuldig gemaakt van natuurlijke materialen die in het wild voorkomen, waarbij elk sieraad de unieke kwaliteiten van de materialen benadrukt. De oorbellen zien er vaak uit alsof er een klein plantje uit het oor ontspruit, waardoor de drager een stukje natuur meekrijgt. De ringen lijken op verdorde takken, maar met delicate bloemen die eruit lijken te groeien, alsof ze nog leven en bloeien. Deze sieraden zijn niet zomaar sieraden - ze zijn een eerbetoon aan de blijvende schoonheid van de natuur, gevangen in sterling zilver en takken.
Materiaal: Sterling zilver, takken.

Over Natsuko Mizushima

l'île d'eau is de creatie van de Berlijnse Natsuko Mizushima. Haar achternaam, Mizushima, betekent “water” (“mizu”) en “eiland” (“shima”) in het Japans, wat in de naam l'île d'eau wordt weerspiegeld. Natsuko woont bij de bossen van Berlijn, verzamelt en bewaart natuurlijke schatten zoals bladeren en takken, en maakt er accessoires en objecten van. Haar tijd in de bossen inspireerde haar filosofie, die de schoonheid van de natuur en een doordachte benadering van design weerspiegelt.

Living Mirror — © Natsuko Mizushima

Founded Pieces — © Natsuko Mizushima

Founded Piece — © Natsuko Mizushima

Living spoons and Mirror — © Natsuko Mizushima