“Fruitful” is gemaakt van verschillende delen van de tomatenplant om de inherente schoonheid van de natuur te laten zien, zelfs in elementen die vaak als afval worden weggegooid, zoals de bladeren en stengels. Het weerspiegelt de natuurlijke harmonie van deze flora en illustreert hoe elk deel van de
Dit werk verkent onze diepe band met de natuur en laat zien hoe kunst kan dienen als een krachtig middel om onze relatie met de natuurlijke wereld te verdiepen. Kunst heeft niet alleen het vermogen om mensen te raken en bewustzijn te verspreiden, maar het heeft ook het potentieel om te inspireren en onze perspectieven te transformeren.
In dit project wil ze de inherente schoonheid van de natuur laten zien, zelfs in elementen die vaak als afval worden weggegooid. In het bijzonder gebruik ik tomatenvellen en plantenresten, bijproducten die gewoonlijk door fabrikanten worden weggegooid, om een uniek kunstwerk te maken. Het hele kunstwerk is gemaakt van verschillende delen van de tomatenplant. De verf wordt gemaakt van de schil en bladeren, terwijl het canvas wordt opgebouwd uit de stengels van de plant.
De pigmenten die in de verf worden gebruikt komen van nature voor in de tomatenplant, dankzij de aanwezigheid van carotenoïden. In rode tomaten is lycopeen het dominante pigment, waardoor ze hun levendige tint krijgen, terwijl gele tomaten minder van deze carotenoïden bevatten. Groene tomaten bevatten chlorofyl, dat zorgt voor hun karakteristieke tint. Om de pigmenten voor het schilderen te maken, worden deze verbindingen uit de schil gehaald en verwerkt tot een fijn poeder, dat vervolgens wordt gemengd met een medium om de uiteindelijke verf te maken.
Het canvas, of de basis voor het schilderij, wordt gemaakt van de vezels van de stengels van de tomatenplant. Deze plantenvezels bestaan voornamelijk uit cellulose, een sterk en veelzijdig materiaal dat geschikt is voor verschillende toepassingen. Om een glad, vlak oppervlak te creëren voor het schilderen, worden de vezels eerst gepulped en vervolgens gevormd tot een papierachtig materiaal.
Het uiteindelijke werk weerspiegelt de natuurlijke harmonie van de tomatenplant en illustreert hoe elk deel van de plant onderling verbonden en in balans is. Op een bredere schaal symboliseert dit werk het evenwicht dat inherent is aan de natuur als geheel. Ik hoop dat kijkers dit evenwicht zullen voelen en geïnspireerd zullen raken om een meer symbiotische relatie met het milieu aan te gaan.