Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Grootse projecten in de openbare ruimte

25 September 2024

Rayonne - © Marion Aeby
Deze grootse presentaties, omvangrijke objecten en speciale installaties mag en kun je bijna niet missen tijdens Dutch Design Week! Door middel van een Open Call is afgelopen maart een oproep gedaan aan designers om hun projecten aan te melden. Onderstaand de uiteindelijke selectie van elf projecten die van 19 tot en met 27 oktober zullen landen op de meest in het oog springende pleinen en locaties van Eindhoven.

Rayonne

Rayonne is een installatie op het Ketelhuisplein van textiel die het midden houdt tussen een tent, een big top en een schaduwdoek.

POND

Power Of Nature-based Design is een lichtinstallatie bij het Van Abbemuseum die het water een stem geeft door haar gezondheid te meten en haar welzijn zichtbaar te maken in kleurprojecties na zonsondergang.

Temple of Peace

Een indrukwekkende installatie op het Ketelhuisplein van tachtig unieke vlaggen, gecreëerd door teams van recent afgestudeerden van kunst- en designacademies samen met vluchtelingen.

Megalith

Een sculpturale installatie in Heuvel die de verbinding tussen fysieke objecten en elektronische fenomenen in rituelen onderzoekt. 

We (don't) Want Wind

De windmolen is een icoon van de Nederlandse identiteit maar moderne windturbines roepen juist veel verzet op. Ontdek op het Ketelhuisplein hoe we kunnen we leren van het verleden en moderne windturbines een positiever imago kunnen bezorgen.

Outpost for Unreal Institutions

Een negen dagen durend onderzoekscentrum op het Stationsplein, gelegen op de overlappende grenzen van fictie en werkelijkheid, dat fictieve instellingen onderzoekt.

Inkijkjes in the Energietransitie

Overal in Nederland zijn gebouwen te vinden die hun energie op een innovatieve manier krijgen. De Inkijkjes in de Energietransitie op het Ketelhuisplein maken deze nieuwe systemen zichtbaar op straat.

Eigengrau Pavilion

In volledige duisternis betreed je het Eigengrau Pavilion in het Koelhuis, waar licht, nevel, geluid en beweging je meenemen op een mystieke reis.

Krijt-je-rijk

Een stoepkrijt zo groot dat het alle kinderharten uit hun borstkas laat kloppen, maar ook een aantal kinderen en volwassenen nodig heeft om in beweging gebracht te worden. Kom tekenen op het 18 Septemberplein!

Wind Knitting Factory

Onder de windluifel aan de Nieuwe Emmasingel kun je Windgebreide sjaals kopen terwijl je ziet hoe ze gemaakt worden.

Sex in the City

Stap de toekomst in! Deze speculatieve installatie op het Stadshuisplein biedt een inkijk in een van de echte onwerkelijke toekomsten van stedelijk wonen.