Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Dear Plastic

'Dear Plastic' is een eerbetoon aan de esthetiek van plastic.

Barrier | Dear Plastic Collection | Florian Post

'Dear Plastic' van Florian Post viert de esthetische kwaliteiten van alledaagse plastic producten. In verschillende stukken worden designelementen van onze wegwerpcultuur omgezet in sculpturale objecten gemaakt van duurzame materialen.

🪣

Door zijn praktische bruikbaarheid en veelzijdigheid is plastic onmisbaar geworden. Echter, in tegenstelling tot conventionele materialen is de levensduur van plastic behoorlijk beperkt, en het voormalige "wondermateriaal" is in korte tijd een groot probleem geworden. Natuurlijk ligt de schuld voor de wereldwijde afvalcatastrofe niet bij het plastic zelf, maar bij onze omgang met het materiaal. Het gebrek aan waardering voor plastic producten in het algemeen is de drijvende kracht achter onze wegwerpcultuur.

'Dear Plastic' is een eerbetoon aan de esthetiek van plastic.

De individuele stukken erkennen en waarderen de formele kwaliteiten van alledaagse plastic producten. De collectie viert de schoonheid van hun vormen, kleuren en verhalen zonder het controversiële materiaal te gebruiken. Designelementen uit de alomtegenwoordige plastic wereld worden omgevormd tot sculpturale, duurzame objecten, waarmee ze worden bevrijd van de wegwerpcultuur. Handgemaakte productie in hoogwaardige materialen eert die vormen die anders achteloos worden weggegooid.

Over Florian Post

Florian Post (geboren in 1992) is een ontwerper en kunstenaar gevestigd in Keulen, Duitsland. In zijn werk streeft hij ernaar het expressieve potentieel van minimale vormen te onthullen door middel van sculpturale objecten en installaties.
Dear Plastic Collection | Florian Post