Zoeken

Sluit zoeken
Be bold, Be brave - UdK Berlin’s Brave new World

ON / OFF + THERE

Een nieuwe vorm van licht | Enkele component driver-on-board smart LED-armaturen gevormd uit aluminium kernprintplaat

The luminaire series ON / OFF + THERE — © ArtworkGewecke and Peer Alexander Assmann

Als onderdeel van UdK Berlin - Brave new World presenteert TANDER DESIGN de armatuurserie ON/OFF+THERE. Een vooruitstrevende benadering van ontwerp en productie, efficiënte enkelvoudige component intelligente LED-armaturen, die een nieuwe vorm van verlichting bieden die bevrijd is van conventies.

Eén armatuur = Eén component

Het doel van de armatuurserie ON/OFF+THERE is om de nieuwste ontwikkelingen in de verlichtingstechnologie toe te passen om innovatieve armaturen te creëren.

Digitaal aanstuurbare driver-on-board LED's, die alle elektrische elementen die nodig zijn voor het genereren en regelen van licht integreren op een aluminium kernprintplaat, worden gebruikt in de vorm van ontwerpbare plaatmetaal onderdelen om de lichtbron, elektronica, koellichaam en armatuurbehuizing te rationaliseren tot één effectief en efficiënt component.

Dit dient als uitgangspunt voor het ontwerpen van eigentijdse armaturen, bevrijd van de verouderde conventies van vooraf bepaalde verbruiksartikelen. Hierin werpt het project licht op een vooruitdenkende, zowel sociaal als economisch voordelige ontwerpbenadering in de overgang van een fysieke wereld naar een digitale toekomst. De resulterende armaturen zijn elektrisch en thermisch efficiënt, digitaal bestuurbaar, materiaal gereduceerd, productie-geoptimaliseerd en kosteneffectief met een lange levensduur, aangevuld met een op functionaliteit gebaseerd, esthetisch gereduceerd, architectonisch onderscheidend licht- en armatuurontwerp.

Verlicht de weg - Leid de toekomst!

Play video

Over Peer Alexander Assmann

Peer Alexander Assmann is een product en licht ontwerper uit Berlijn met een passie voor technologie en materiaal gedreven ontwerpinnovatie. Hij wil het nut van fysieke producten bevorderen in een tijdperk dat gekenmerkt wordt door digitale evolutie en lanceert daarom zijn Studio TANDER DESIGN.

Teardown of retrofit LED bulb and corner light — © Peer Alexander Assmann

Development of corner light aluminium core PCB — © Peer Alexander Assmann

Corner light with flat PCB projection — © Peer Alexander Assmann

Cardboard prototypes with lighting effect — © ArtworkGewecke and Peer Alexander Assmann