Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Rollo / Kinetic Canvases

The Art of Pattern Dynamics. Toegankelijk en Duurzaam.

Overview of the kinetic canvases.

Project Rollo bestaat uit kinetische kunstwerken van Studio 101010 met een rustige maar betoverende esthetiek en betekenisvolle concepten. Het doel is om kinetische kunst toegankelijk te maken en intuïtieve inzichten te bieden in complexe systemen, met een sterke toewijding aan duurzaamheid.

The Art of Pattern Dynamics

Studio 101010 ontwikkelt kinetische kunstwerken die kunst, design en wetenschap combineren. De resulterende dynamische canvassen nodigen het publiek uit om de geleidelijke transformatie van patronen en hun intrigerende relaties op het hele doek over langere tijd te volgen. Naast de betoverende esthetiek bieden de visualisaties intuïtieve toegang tot diepere concepten. Gebaseerd op natuurkundige modellen van complexe systemen, variëren de patronen van chaos tot volledige cohesie. Directe quasi-analoge bediening geeft controle over modelparameters die de complexiteit en snelheid van de patroondynamiek beïnvloeden, wat een gepersonaliseerde ervaring en systematische verkenning van de patronen mogelijk maakt. De dynamische patronen en hun verschillende fasen bieden ruimte voor diverse interpretaties binnen de context van natuurlijke en maatschappelijke systemen, en de menselijke conditie zelf. De materiaalkeuze benadrukt het samenspel tussen structuren op verschillende schalen. De kunstwerken dienen als toevluchtsoord uit de snelle digitale omgeving en moedigen ons aan om een stap terug te doen en dragen daarmee bij aan het verlichten van de angst voor de complexiteit van de wereld.

Toegankelijkheid en Duurzaamheid

De meeste kinetische kunstinstallaties zijn ontworpen voor evenementen of tentoonstellingen met slechts beperkte tijd om met het kunstwerk bezig te zijn. Hierdoor neigen kunstwerken visueel overweldigend te zijn en bieden ze niet genoeg ruimte en tijd voor diepere concepten. Bovendien maken praktische aspecten kinetische kunstwerken meestal ongeschikt voor gebruik in gewone privéwoningen.
Met Project Rollo heeft Studio 101010 zich tot doel gesteld kunstwerken te ontwerpen voor woningen en semi-openbare ruimtes, met productiemethoden die geschikt zijn voor vervaardiging in kleine series, waardoor de productiekosten worden verlaagd. De fysieke producten maken ook gebruik van gerecyclede of recyclebare materialen en zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid, repareerbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, waardoor ze toegankelijk worden voor een breder publiek.

Play video
Play video
Play video

Over Studio 101010

Studio 101010 is een progressieve ontwerpstudio uit Amsterdam die kunst, design en wetenschap combineert, en kunstwerken creëert die uitnodigen om op een betekenisvolle manier met kunst te interageren.

De studio is een synergie tussen P. Frasiola, een beeldend kunstenares gefascineerd door herhaling, patronen en digitale cultuur, en E. Lorenz, een natuurkundige die onderzoek doet naar patroonvorming en visualisatiemethoden die inzichten bieden in de dynamiek van complexe systemen.

d1q6Potts - Competing Interactions

32XYPendulum - CMYK Color Swing

32XY Pendulum - CMYK Color Swing (B/W mode)

Pixel Noise - Information Maximum / Minimum

West area, KRIZ: Upcycle & Slow Design, Hastelweg 240 , Map No. C3
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig